Nagashima SpaLand (day 6)

Posted by

 Nu, nu e vorba de vreun centru de relaxare, ci de un parc de distractii cu unul din cele mai inalte roller coaster-e din lume. Am plecat dimineata spre el, cand in gara erau majoritatea magazinelor inchise si ne-am intors pe noapte, cand toate magazinele din gara erau inchise. Nu stiu daca ne-am intors cu penultimul tren, dar cu siguranta am venit destul de tarziu. Din nou, o placere sa stai in Shinkansen. De data asta mi-am instalat un GPS Spedometer pe tableta, ca tare sunt curios de viteza de deplasare si azi spre Osaka (da, ma duc din nou la Osaka) o sa vad ce poate.

Dragon Steel 2000

Atractia principala a parcului si motivul pentru care am ales sa fac 200 de km pana la acest parc. 97 de metri inaltime, 93 de metri caderea cea mai lunga, viteza atinsa 153 de km/h. Locul 5 in topul celor mai inalte roller coaster-e din lume. Locul 4 dupa cea mai lunga cadere. Locul 6, in lume dupa viteza atinsa. Si la final, cireasa de pe tort, locul 1 in lume ca lungime. (sursa)

Mai are rost sa comentez ceva? Cred ca nu. Doar o scurta mentiune. Pentru prima oara in viata, Danuta a avut curaj sa se suie intr-un roller coaster, in acesta, de doua ori. Asta inseamna mult curaj.

White Ciclone

Primul roller coaster din lemn in care ma dau. Ma gandeam, cand am vazut ca toata constructia e din lemn, ca poate o fi mai ieftin lemnul decat otelul, dar imediat mi-am adus aminte de o emisiune pe Discovery, in care se prezentau aceste roller coaster-e. Si cand am ajuns sus, la zona de imbarcare si am vazut sinele, care sunt si ele partial din lemn, am zis valeu, pe ce ma dau eu azi. Si, intr-adevar, senzatia e complet diferita de ceea ce stiam, am avut impresia de cateva ori ca o sa zboare de pe sinele respective, m-a zgaltait in toate directiile si, desi mi-a placut, nu pot spune ca am devenit cel mai mare fan al acestui tip de roller coaster.

As mai adauga si ca acest roller coaster se situeaza in cateva topuri mondiale ale roller coaster-elor construite din lemn: locul 3 ca lungime, locul 10 ca viteza si locul 8 ca inaltime.

Aurora Ferris Wheel

Inalta de doar 90 de metri, a fost momentul de relaxare, in care am putut observa intreg parcul si a ma orienta spre atractiile principale.

Ultra Twister

Prea scurt din pacate, pentru senzatia pe care o ofera, incap doar 6 persoane in el, daca as fi stiut, nu as mai fi stat atat la coada care, desi scurta, nu se misca mai deloc.

Wild Mouse

M-am mai dat in asa ceva si am constatat ca a ramas cu aceleasi curbe extrem de brusc luate si cu aceeasi senzatie de disconfort. Singura chestie interesanta de data aceasta a fost ca erau doua puse in oglinda. In rest, un fel de roller coaster pentru copii, cu multe curbe bruste.

BobKart

O chestie destul de interesanta. Pentru copii mai mult, pentru ca nu prindea viteza foarte mare, chiar cand apasam pe maneta la maxim, de fapt tot circuitul m-am dat cu „pedala” la maxim si degeaba. Pentru copii insa, cred ca era ceva extraordinar. Imi aducea aminte de masinutele scalextric de acasa, pentru ca maneta respectiva dadea mai mult sau mai putin curent, astfel incat reglai viteza de deplasare pe partia de bob. Cine o sa construiasca ceva de genul acesta in Romania, cred ca o sa si faca ceva bani.

Restul

Au mai fost multe alte mici roller coaster-e sau nebunii in care m-am dat, nu are rost sa le descriu pe toate. Cert e ca ne-a apucat noaptea in parc si, daca nu aveam de schimbat un tren si un autobuz pana sa ajungem la Shinkansen, am mai fi stat pana la inchiderea parcului.

3 comments

  1. Trebuie sa fie super acel parc de distractii, la noi le parcurgi in cateva minute de la un cap la altul, acolo se pare ca o zi intreaga nu e de ajuns.

Comments are closed.