O carte de religie pentru un cititor, sau poate doi

Posted by

Dupa cum stiti odata la doua saptamani lansez un concurs prin care dau cititorilor o carte. Si pentru ca erau sfintele sarbatori de pasti am gandit de cuvinta sa aleg Religia ca subiect de alegere al cartilor in concurs.

Foarte multi mi-au sarit in cap ca nu au ce alege, ca ei nu vor carti religioase, asa ca, curios din fire am decis sa dau si eu o raita sa vad cam ce carti sunt pe acolo si sa vad daca ai sau nu ce alege.

In categoriia Religi erau 6 subcategorii. Am sarit repede peste primele 4 dintre ele stiind ca nu am asa mare treaba cu ortodoxismul desi sunt si acolo cateva carti bune care le am in biblioteca si am ajuns la ultimile doua categorii. Mi-a sarit in primul rand Dao de Jing – Lao Zi, (esta a doua cea mai publicata carte din lume dupa Biblie), Lao Zi este parintele Taoismului, daca ma opriti pe strada si ma intrebati o sa va pot recita din cap cel putin un „verset” din ea.

Apoi mi-am continuat „cautarile” si am vazut I King – Cartea transformarilor, un fel de oracol dar o carte lafel de interesanta si importanta ca si Dao de Jing. Cele de Zen si ZaZen, cele despre Upanisade….  Si voi spuneati ca nu aveti ce alege? Mai mult de jumatate din cartile puse acolo pe site le am in biblioteca. 80% din cele care le am sunt bune sau foarte bune.

In zarea nemuriri - Prentice Mulford

La final am dat si pe Spiritualitate, unde am vazut un singur lucru, castigatorul, dar din pacate nu a fost sa fie. Primul lucru care l-am facut dupa ce am deschis categoria aia a fost sa merg al biblioteca sa caut cartea, am zis ca trebuie sa o recitesc, totodata am zis ca daca unul din cititori alege cartea asta, inchid concursul ptrintr-un comentariu prin care il anunt castigator. Aceasta carte nu mertita citita, aceasta carte TREBUIE citita: IN ZAREA NEMURIRI – PRENTICE MULFORD. Din pacate nici unu din cititori nu a vrut sa-mi simplifice alegerile si trebuie sa aleg dintre ce a ramas.

Cartea egipteana a mortilorAsadar o alta carte buna care am citit-o si pe care am decis sa mearga la castigator este Cartea Egipteana a mortilor. Si cum am doi cititori care si-o doresc si trebuia sa impac si capra si varza premiul se duce la Cosmin Danaila care isi dorea cartea iar colega mea Claudia care isi dorea sa o citeasca doar o sa o aiba maine dimineata pe masa, pentru ca deja am scos-o din biblioteca si am pus-o in sac. Bineinteles v-a trebui sa mi-o returneze dupa ce o citeste.

Sa nu va speriati daca pozele mele arata putin diferit de copertile de pe site. Eu posed prima editie a lor din 91-93 in timp ce probabil cele existente pe site sunt editii mai noi.

O alta chestie care ma amuza teribil este o propozitie din negocierile mele pentru organizarea concursului cand le-am zis celor de la Libris, „stiti eu nu prea citesc carti, nu prea am eu treaba cu ele” si acum vor descoperii ca in casa mea se ascunde o comoara avand atatatea din cartile pe care le au ei pe site. Si care bineinteles le-am citit, sau as putea spune ca unele chiar le-am studiat de vreme ce am memorate in cap bucati intregi din ele. Mda…. a fost o vreme cand citeam carti, foarte multe carti. Nu se descoperise inca internetul iar eu aveam oricum nevoie la accesul intr-o alta lume asa ca reuseam sa patrund dincolo prin carti. Indiferent ce vreti voi sa insemne acel dincolo.

Comments are closed.