O emisiune de radio de care mi-e dor

Posted by

Acest post e cu dedicatie pentru John. De ceva vreme ma uit la emisiunea lui de seara, ceva de genul Midgnight Caller, cu invitati (uneori). Ma gandesc ca poate face ceva si pentru sufletul meu sa ma faca fericit seara cand stau si ma uit la tv.

Deci a fost odata ca niciodata, acum cativa ani, o groaza de ani, un radio, nu stiu daca era pirat, daca era cumva aranajat, nu era ceva chiar profesional dar era o emisiune cu noi nebuni care chiar mi-a placut mult la vremea aia. Locuiam in Campina, iar nebunia se intampla dupa 12 noaptea la Radio 21 Sinaia. Nu stiu daca baieti chiar reprezentau Radio 21, daca intrau pirat peste ei, sau cum statea treaba, dar cert era ca ii ascultam in fiecare noapte sa vad ce nebunii mai fac. Ca sa intelegeti cam cum se derula emisiunea, la un moment dat au inceput sa se vaite ca le e foame si sa intrebe daca ii mai asculta baiatul ala cu pizza. Dupa 10 minute suna baiatul cu pizza, negociaza pentru reclama din ora in ora timp de 2 zile, de 3 ori pe zi, asta la negociere baiatu cu pizza ceruse din juma in juma de ora. Toate astea se intamplau in direct, ca de altfel toate tampenile care le faceau. Isi sunau prietenii in direct sa ii intrebe ce cursuri au a doua zi la facultate, sunau si oameni la intamplare. Pe urma a sunat cineva la usa, baiatul cu pizza, bineinteles ca in urmatoarea jumatate de ora vorbeau foarte putin si bagau muzica (te cam prindeai ca sunt ocupati cu mancatul bunatatilor aduse de baiatul cu pizza). Alteori dupa ce sunase un ascultator mai critic unu comenta nu in direct, celalalt i-a deschis microfonul peste muzica si se auzea: „- Lasa mah, ce daca critica, sa mai fie si dastia, ce vrei toata lumea numai sa ne laude… mah inchide microfonul” (ca isi daduse seama ca e deschis si se aude live). Parea un fel de bigbrother la radio, cei 2 cred ca emiteau din propriul apartament si acultai live cam tot ce se intampla pe acolo, bineinteles cu pauze muzicale, dedicati si toate cele, si ce mi-a mai ramas intiparit in minte este ca le mergea gura toata noaptea, atat intre melodii cat si peste melodii. Se vedea clar cand vine baiatul cu pizza si urmau 3-4 melodi una dupa alta. Nu era nimic profesional defapt era o mare nebunie la ei in casa. Mai veneau prieteni pe la ei, nu intrau in direct dar povesteau ei cum ca a venit X si a adus chitara, ca a venit Y sa ia boxele pentru nu stiu ce spectacol de maine, etc.

Cred ca mi-ar place o astfel de nebunie la radio. Asa ca John astept sa vad ce zici. Daca nu poate isi ia Marius licenta si trag un fir de microfon pana la mine in casa si fac eu emisiunea, desi s-ar putea sa nu ma pricep. De asemenea daca cineva asculta aceasta emisiune prin 2001-2002 si isi aduce aminte mai multe detalii sau stie mai multe decat imi aduc eu aminte, sa lasa un comentariu.

Comments are closed.