O metoda de publicitate interesanta: obiectele personalizate

Posted by

Mereu am crezut ca una din cele mai bune metode de a promova o afacere o constau obiectele personalizate. De fapt, daca stau putin sa ma gandesc am doua cititoare care asteapta de cateva luni tricouri cu haotik.ro de la mine si nu am mai apucat sa le fac. Am mai avut o campanie pe un alt site tot cu tricouri si sper ca in curand sa ofer pe un alt blog de al meu si alte obiecte personalizate, dar despre asta o sa va povestesc la momentul respectiv.

Intodeauna am considerat ca obiectele personalizate de companii trebuiesc sa fie fun si utile. Astfel ma gandesc ca e foarte util sa ai o agenda personalizata sau un stick usb de 8 giga personalizate. Si va vorbesc de stick-urile de memorie pentru ca e ceva ce mi-as dorii sa pot oferii la un moment dat cititorilor unui alt blog de al meu.

Am vazut si obiecte personalizate inutil sau nereprezentative pentru mine. De exemplu as purta cu mandrie un rucsac pe care sa scrie Vodafone sau Coca-Cola, ambele fiind branduri cu rosu…. glumesc fiind branduri care imi plac dar nu as purta niciodata un rucsac (verde) de la nu stiu ce bere. Defapt stiu, chiar e buna berea respectiva, au si reclame misto, dar nu stiu consider ca mie nu mi s-ar potrivii rucsacul respectiv.

De asemenea ce am observat eu ca se poarta din pacate atunci cand e vorba de obiectele personalizate este faptul ca sa fie ieftine ca tot se dau gratis si nu are nimeni ce sa obiecteze. Gresit. Am vazut niste ruccaci la un moment dat care desi aveau o marca recunoscuta si misto imprimata pe ei, erau mai prosti calitativ decat o geanta luata de la obor.  Si atunci daca tot dati un obiect prin care eu sa va fac reclama voua mai departe aveti macar grija sa imi fie util si sa fie de calitate.

Asa ca de exemplu nu cred ca as incerca vreodata sa ofer stik-uri de 512 mega, cand deja si cele de 2 giga tind sa devina insuficiente. Iarasi tricourile am considerat ca trebuie sa arata misto ca sa fie purtate si nu trebuie sa aiba foarte mare scrisa reclama pe ele. Cred ca trebuie sa fie fun nu ditamai compania scrisa pe tricou.

De asemenea canile, sunt pentru fanii marci nu pentru oricine, nu cred ca o folosesc acasa dar e ideala la locul de munca. In cazul meu dincolo de cana cu Haotik care am spart-o cred ca mi-ar place sa am o cana cu Yamaha intre atatea cani cu Honda. De asemenea eu nu port sapca deci din punctul meu de vedere o sapca personalizata ar fi total inutila pentru mine dar foarte pretioasa pentru colectia lui Manafu. Deci probabil ca toate obiectele promotionale sunt utile dar nu pentru toata lumea. E bine sa alegeti obiectele promotionale care ar fi utile la cat mai multa lume.