Online vs Offline

Posted by

Stiu ca sunt multi care din cand in cand prefera sa iasa in ofline si sa nu aiba nici un fel de contact cu internetul pentru cateva zile. Spun ei, pentru a se bucura de vacanta. Pentru mine insa, prezenta netului nu poate decat sa dea savoare vacantei si sa o faca mai frumoasa.

De exemplu zilele trecute am fost oarecum ofline. Ma asteptam sa nu am net in locatia respectiva asa ca am luat tableta doar pentru a juca cateva jocuri care imi plac in autocar si pentru ca este si telefonul. In rest am lasat toate jucariile acasa. Din fericire am avut net, si asta nu a facut decat sa fie mult mai frumoasa scurta vacanta.

Acum sa nu credeti ca am stat toata ziua pe net, dar in vacanta cred ca se pot gasi momente de 10 minute cand sa vezi un mail si sa dai un raspuns, sau sa citesti un articol. De exemplu eu nu stau la soare asa ca dupa o baie buna la piscina sau in mare merge sa stai la o terasa cu o bere si sa te bucuri de peisaj sau sa arunci un ochii pe net, nu iti strica cu nimic vacanta si ramai in felul acesta conectat si la ce se intampla prin online.

Stiu ca suntem oameni ocupati care avem toata ziua de rezolvat ceva in online, dar aici tine de abilitatea fiecaruia de a folosii pe perioda vacantei doar un timp foarte limitat pentru accesul internetului.

De exemplu eu vara la mare ma simt minunat daca dupa ce ma trezesc, pana pregateste sotia ceva de mancare imi vad de treburile din online si dupa aceea plecam la plaja sa ne bucuram de vacanta. De asemenea seara daca nu iesi la vre-un cinema sau gradina de vara sau la o plimbare prin statiune nu strica sa dai macar o fuga prin mailuri, tweet-uri cat sa nu ramai total deconectat.

In felul acesta am reusit sa rezolv cateva chesti simple dar care ar fi fost inca o grija in plus la revenirea din vacanta, lucrurile mai complicate bineinteles fiind amanate pentru zilele de dupa vacanta.

3 comments

  1. Cateodata chiar simt nevoia sa nu mai aud de tot ce tine de IT, dar nu mai mult de 1 zi.

    Totul a fost rapid, webdesign-ul a devenit un job… chiar un stil de viata, nu cred ca as putea sa renunt la asta pentru mult timp.

  2. depinde de fiecare. uneori chiar si acasa fiind nu am chef sa stau online, iar alteori sunt la ceva petrecere si am chef de net.

  3. ai uitat sa mentionezi ca mai pastrai si legatura cu nevasta 🙂
    cel putin asa mi-ai zis mie

Comments are closed.