Iul 17

Open dish cu chef Cinatti la BAHA Restaurant

Open dish cu chef Cinatti la BAHA Restaurant

Aseara, impreuna cu cativa prieteni din online, am fost invitati sa degustam delicioasele preparate gatite la Restaurant BAHA de catre chef Cinatti. Despre chef Cinatti o sa mai auziti, va asigur, dar momentan nu pot sa va spun prea multe, ca sunt tare complicate contractele astea cu televiziunile; in orice caz, o sa-l vedeti la TV in cadrul unui show de cooking care se va difuza in toamna.

A fost o seara placuta, relaxanta, mai ales ca a fost insotita de acordurile saxofonistului Lorin Lepadatu, dar si interesanta, pentru ca am reusit sa o cunosc personal pe Adina Tudorie (vloggerita), dar si pe prietena ei, o tipa foarte, foarte simpatica. De asemenea, pe langa acordurile de saxofon, am fost insotiti pe alocuri si de acordurile lui John Cristea si ne gandeam cu totii ca poate baiatul asta ar trebui sa se apuce de muzica. Au mai stat cu noi la masa si au completat distractia Dana Schiopu (verisoara mea – cum am prezentat-o fetelor) si Mihai Filoneanu.

 

Despre dish

Am ales un muschi de porc sarbesc cu sos brun si ciuperci, pentru ca atunci cand vine vorba de carne, porcul – si in special muschiul de porc – este prima mea alegere. Oricum, cand vine vorba de muschi de porc, in topul degustarilor mele sta un muschi de porc pe pat de orez, pe care l-am mancat cu vreo 2 sau 3 ani in urma la Pensiunea Lobogo (Baile Homorod). Imi aduc aminte ca atunci am chemat bucatarul si i-am spus ca patul ala de orez e inutil, ca bucata aia de carne e atat de buna, incat nu-i mai trebuie nimic langa.

Revenind la muschiul de porc sarbesc pe care l-am mancat aseara, a fost delicios, cu siguranta l-as mai manca si alta data pentru ca mi-a placut, dar nu a reusit sa fie memorabil. In schimb, cheesecake-ul a fost memorabil, mi-a placut si am inteles ca nu avea nici foarte multe calorii (acum depinde cu ce compari). Creat din branza Philadelphia, pe un pat de biscuiti si cu fructe de padure, a fost unul din cele mai delicioase deserturi mancate. Acum sa nu va inchipuiti ca am obiceiul sa gust prea multe deserturi, ca de cate ori ajung la o cofetarie, imi clatesc ochii cu toate bunatatile din vitrine si, cand ajung la casa, comand mereu acelasi lucru: „Ora 12”.

Oricum, daca doriti sa serviti si voi dish-ul de mai sus, sa stiti ca pretul lui este de 70 de lei, iar in meniu este inclus atat desertul delicios despre care v-am povestit, cat si o sticla de vin rose Jacob’s Creek Shiraz Cabernet.

 

Galerie foto

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.