Orange HD Voice, acum intre Romania si Republica Moldova

Posted by

orange Astazi, cei de la Orange au lansat, in premiera mondiala, primul serviciu international de voce high definition. Printr-un efort comun al echipelor tehnice din Romania si al celor din Republica Moldova, astazi a fost posibil primul apel de calitate HD international. Cu alte cuvinte, daca cele doua terminale din reteaua Orange suporta HD Voice, atunci convorbirea va fi automat la calitate HD. Nu este nevoie de vreo setare anume pentru a purta convorbiri de genul acesta.

Alegerea celor doua tari s-a facut pe baza succesului HD Voice avut in acestea, dar si pe baza legaturilor lingvistice si culturale. In Romania, numarul apelurilor HD Voice a inregistrat o crestere sustinuta inca de la lansarea acestui serviciu in luna mai 2011. Numarul de convorbiri HD Voice in Romania a depasit in prezent 20 de milioane. De asemenea, 85% dintre clientii HD au spus ca au observat diferente notabile intre un apel HD si unul Standard. Eu unul nu observam in adolescenta diferenta dintre casete si proaspat aparutele CD-uri, asa ca probabil nici daca stau in cap nu as putea observa o diferenta intre convorbiri normale si cele cu HD Voice.

Oricum, as fi fara obraz sa spun ca nu am observat diferenta intre convorbirile puse drept demonstratie la www.orange.ro/hdvoice, dar nu stiu de ce am impresia ca am obtinut calitatea aceasta si atunci cand am avut in teste Plantronics Voyager Pro. E drept ca intre o casca ce costa 100 de euro si un serviciu care vine inclus in abonamentul tau orange, a doua alegere e mult mai simpla si mai buna.

Chiar daca aveam posibilitatea de a testa astazi HD Voice cu Republica Moldova, cred ca un test real se face atunci cand folosesti acest serviciu timp de cateva luni, cred ca e foarte interesant pentru cei care folosesc 2 telefoane si unul sa fie terminal care suporta HD Voice, iar celalalt nu. In felul asta, dupa cateva saptamani ar putea sa spuna clar cat de mult conteaza acest serviciu.

De asemenea, din intrebarile finale am inteles ca, pentru a efectua un apel HD Voice, trebuie sa ai un telefon compatibil, dar si telefonul setat pe reteaua 3G. Am mai aflat din alte surse ca de fapt tehnologia din spatele acestui serviciu se bazeaza pe un codec audio.

One comment

Comments are closed.