Osaka (day 5)

Posted by

 Aveam multe planuri pentru Osaka, muzee, un castel, Umeda Sky Building. Si ce mai urma sa fac azi…, pana am ajuns la acvariu. Daca nu ar fi intrarea destul de scumpa, m-as duce si maine tot la acvariu, daca se poate numi acvariu aceasta incursiune in lumea subacvatica a oceanului si a raurilor amazoniene.

Ce sa va mai spun, ca pe la jumatatea acvariului, era deja cardul plin si a trebuit sa sterg din filmari pentru a putea face poze. Ca am stat 2-3 ore si as mai fi stat inca pe atat. Cand credeam ca totul s-a terminat si ne pregateam sa plecam spre muzeu, am constatat ca de fapt nu era iesirea ci inca o zona dedicata meduzelor. Apoi suveniruri si ne-am dat seama ca nu prea mai prindem deschis la muzeu, iar de Osaka Castle nici nu poate fi vorba. Ne-am mai urcat in Tempozan Ferris Wheel si apoi am plecat usor spre „casa”, adica spre gara si spre Kyoto.

Osaka Aquarium Kaiyukan

Unul din cele mai mari acvarii ale lumii, detine peste 29.000 de suflete si cel mai mare bazin are 5400 de metri cubi de apa. Astea sunt doar niste numere care nu cred ca pot exprima cu adevarat ce e acolo. Am facut cateva poze dar nici cele mai bine realizate nu reusesc sa reproduca nici 20% din ceea ce inseamna acest acvariu. Foarte multi pesti, foarte multe animale marine, foarte multe chestii interesante.

Un pui de balena era urmarit incontinuu de alti 5 pesti care stateau in jurul ei. Grupurile de sardine realizau adevarate picturi in apa cand se desparteau si se reuneau. Iar acvariul cu neoni… erau mii si mii de astfel de pestisori stralucitori in apa.

Tempozan Ferris Wheel

Am inteles ca a fost cel mai inalt din lume in perioada 1997-1999, ca are 112.5 metri inaltime si se afla pe un loc fruntas in topul celor mai inalte din lume, bineinteles dupa London Eye (locul 3) si Singapore Flyer (locul 1). Am putut sa fac astfel cateva poze cu zona si sa observ in departare turnurile inalte ale orasului Osaka.

Comments are closed.