Perseverenta, unul dintre elementele succesului in antreprenoriat

Posted by

candy_crush_saga Stiu, se spune ca nu exista secrete ale succesului, dar cu toate acestea consider ca exista lucruri care pot face diferenta intre cel care are succes si cel care nu are. Despre unul din aceste lucruri vreau sa va vorbesc azi – despre perseverenta.

Si ca sa intelegeti cel mai bine ce vreau sa spun, am sa va spun o poveste. O poveste adevarata din care puteti invata multe despre ce inseamna perseverenta si despre cum va duce ea la succes.

In urma cu un an, aveam o prietena pe tren care se juca Candy Crush Saga. Ajunsese la un nivel de care se chinuia zile bune sa treaca si bineinteles ca eu nu ma mai opream cu mistourile cum ca nu o sa treaca niciodata de nivelul ala si chestii de genul asta care o enervau si o incurcau cand se juca.

La un moment dat, nu stiu cum, dar am facut un pariu ca eu reusesc sa trec inaintea ei de nivelul ala si ajung mult mai departe. Faceam glume de genul ca eu is mai destept ca ea si ca datorita inteligentei mele sclipitoare o sa pot face asta fara niciun fel de probleme. Adevarul era ca ma bazam pe experienta mea de antreprenor cand am facut pariul respectiv si stiam ca perseverenta ma va duce cu cateva nivele inaintea ei.

Stiam ca „bombonelele” se aseaza aleator si ca daca o sa incerc de 1000 de ori un nivel, la un moment dat, oricat de prost as fi eu ca jucator, voi avea parte de o asezare favorabila a lor care sa imi permita sa trec la urmatorul nivel.

Stiam de asemenea ca ea se joaca doar in tren timp de 45 de minute zilnic, stiam ca eu ma pot juca inca 20 de minute in autobuz in drum spre locul de munca. Am mai prins si un weekend pentru ca facusem pariul intr-o zi de joi sau vineri, in cateva zile ajunsesem la nivelul unde era ea blocata si dupa inca 2-3 zile deja eram cu 10 nivele mai in avans. Si sunt sigur ca eram un jucator mai prost decat ea, doar ca incercasem de indeajuns de multe ori sa trec un nivel pana reusisem.

Dupa inca vreo doua saptamani am renuntat sa ma mai joc. Obiectivele mele fusesera atinse si jocul nu parea foarte interesant pentru mine.

Cam asa este si in antreprenoriat. Numarul de ore lucrate, nenumaratele esecuri si perseverenta de a merge mai departe duce la succes. Perseverenta nu este singurul lucru de care ai nevoie pentru a avea succes, dar combinat cu o strategie si cu faptul ca inveti foarte multe lucruri din greselile pe care le faci, cu siguranta schimba rezultatele pe care le obtii de-a lungul timpului.

Si ca sa inchei intr-un mod amuzant, o sa va spun cum mi-am inceput prezentarea de la Open Connect, introducere care a amuzat intreg auditoriul: „Ma numesc Dragos Schiopu, sunt antreprenor de 11 ani si nu am avut nicio afacere notabila sau de succes„.

2 comments

  1. Foarte corect spus dar poate fi aplicata foarte usor in antreprenoriat. Impreuna cu cateva tehnici de pivotare cresc substantial sansele de succes, sau macar de supravietuire.

Comments are closed.