PhIT Community a ajuns la cel de-al IV-lea meetup

Posted by

Despre PhIT Community si despre ce vrea sa faca un grup de tineri pasionati de IT din Prahova, v-am mai vorbit, sunt si eu implicat in acest proiect, dar partea mea de ajutor este destul de insignifianta ca sa pot sa ma laud ca am o contributie importanta la cresterea si dezvoltarea acestei comunitati. Ceilalti muncesc din greu la construirea si dezvoltarea comunitatii, dar si gasirea de modalitati care sa permita educarea si perfectionarea celor care activeaza in industrie. Planurile lor sunt foarte frumoase, duminica urmeaza sa aiba loc cea de-a IV-a editie a meetup-ului organizat lunar inca de la infiintare, iar numarul participantilor a crescut de la o editie la alta. Ma astept ca duminica sa avem peste 20 de participanti, dar ramane de vazut daca sunt eu optimist sau asteptarile imi vor fi intrecute.

Oricine e pasionat de IT, sau activeaza in zona aceasta, este binevenit sa participe, intrarea este gratuita, iar locul in care se desfasoara meetup-ul (incepand cu ora 13) este CENTRUL PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA SI PROFESIONALA SUCCES PERSONAL PLOIESTI, Strada Biruintei nr.8. Atentie, pe Google Maps, strada se numeste putin altfel (Aleea Râușor), dar am marcat, pe harta de mai jos, exact locul in care trebuie sa ajungeti, e vorba de o casa cu patru etaje, rozaliu-caramizie, constructie destul de noua, iar la parter o sa vedeti cu siguranta roll-up-ul celor de la succespersonal.ro.

Adresa - Centrul pentru dezvoltare personala si profesionala Succes Personal Ploiesti

Programul meet-up-ului si alte detalii legate de structura organizatorica a lui gasiti pe facebook, unde de altfel am creat si un eveniment dedicat intalnirii la care puteti sa dati join daca stiti ca veniti. De asemenea, in curand vom avea gata si site-ul: phitcom.ro si veti putea gasi acolo toate aceste informatii.

Avem nevoie de ajutor

Desi cred ca Edi e destul de mandru sa ceara donatii si spera ca, dupa infiintarea ONG-ului care sa ne reprezinte, va gasi ceva sponsorizari din partea unor firme, eu sunt de parere ca, daca nu gasim sustinere financiara cat mai repede, proiectul o sa moara inainte sa devina indeajuns de mare, incat sa stea singur pe picioarele lui; si ar fi pacat sa se intample asta. Asa ca eu vin si va spun ca avem nevoie de ajutor finaciar si ca suma de bani necesara sustinerii proiectului este infima si orice fel de suma, oricat de mica, ajuta la dezvoltarea proiectului.

De exemplu:

  • Contul de hosting a costat 5 euro.
  • Am mai dat inca 5 euro pentru un cont pe meetup.com pentru a promova mai bine evenimentele pe care le facem.
  • Domeniul a mai costat si el vreo 12 euro (53 de lei) si l-am obtinut prin bunavointa financiara a altui membru.
  • De costurile de protocol la intalnirile lunare nu va mai zic, deocamdata le-am putut asigura tot prin bunavointa catorva membri.
  • Iar sala este asigurata de cei de la succespersonal.ro .

Asa ca oricine are 2-3 euro prin contul de paypal si crede ca proiectul acesta este interesant, dar si util pentru comunitate (aici ma refer la urbea noastra, Ploiesti), ne poate sustine. Si probabil ca Edi nu ar fi de acord cu aceasta postare, dar experienta mea in antreprenoriat imi spune ca daca nu incep sa se miste lucrurile si in aceasta directie acum, nu apucam cea de-a VII-a editie, si sunt optimist cand am ales cifra asta. Cred ca aceste mici donatii pot veni si ca un mod de incurajare a celor care sunt implicati in proiect, sa vada ca sunt sustinuti si din afara. Contul de paypal unde puteti face donatii este: support@phitcom.ro .

De ce nu sustii tu proiectul, ca doar esti antreprenor?

Prefer sa pun eu intrebarea aceasta, aici pe blog, decat sa o puneti voi in comentarii. O intrebare foarte valida de altfel, la care o sa va raspund foarte sincer. In urma cu trei luni, o parte din voi stiti bine ca am decis sa ma ocup exclusiv de antreprenoriat. Chiar daca lucrurile merg bine, trebuie sa ma uit atent la fiecare banut care intra in firma, pentru ca daca in trecut aveam o plasa buna de siguranta oferita de un salariu generos intr-o multinationala, acum orice greseala pe care as putea sa o fac imi poate fi fatala (si cam am obiceiul sa fac astfel de greseli), pentru ca acum, spre deosebire de ceilalti ani, daca se termina banii, se cam inchide firma. Pur si simplu situatia este sensibila momentan si prefer sa pun banii (indiferent de suma) in ceea ce are potential de profit, de fapt nici nu cred ca pot sa vorbesc de investitii in momentul de fata, ci mai mult de acumulare de fonduri pentru a oferi putina stabilitate afacerii mele.

E mai important pentru mine in momentul de fata sa fiu sigur ca am cu ce sa-mi platesc angajatii sau facturile, decat sa sustin o cauza comunitara, oricat de faina sau importanta pentru comunitate ar fi ea. Ma refer la sustinere financiara, desigur, ca in rest sunt deschis sa ma implic in diverse chestii, atat timp cat nu implica maratoane, triatloane… intelegeti voi, ca nu-mi place sa alerg de nicio culoare, de fapt nici nu am incercat. Prefer sporturi mai extreme de felul meu, excursii pe munte, nu mi-e frica de efort ,dar prefer sa ajut la construirea unei case, decat sa alerg, chestie personala pana la urma, dar m-am abatut de la subiect.