#PloiestiTweetMeet ed a II-a – A vorbi in fata unui public

Posted by

Da, stiu ca am fost foarte scurt si scump la vorbe, unora am parut poate chiar timid, dar nu vroiam sa vorbesc, sau nu consideram ca am ceva de spus, de data asta. Avand in vedere ca eram pe lista de organizatori sunt sigur ca toata lumea s-a intrebat cine e Haotik, si dupa un search pe net ar fi ajuns oricum la blogul meu, plus gramada de linkuri care vor venii catre mine, poate voi avea parte de reclama mai multa decat cei care au vorbit, Deci nu vedeam rostul sa mai vorbesc si eu despre blogul meu.  Un al doilea motiv pentru care am fost foarte scurt a fost poate si faptul ca nu mi-am facut temele de acasa, adica sa am pe o foaie 2-3 idei despre care sa am ceva de spus.

Un al treilea motiv, si poate cel mai important, este faptul ca evenimentul exista pentru ca voi sa va faceti cunoscuti si sa va promovati, deci am tinut mortis ca cei care de obicei se feresc de lumina reflectoarelor si de microfon sa iasa in fata si sa spuna ceva, orice. De aceea am tinut mortis sa ne vorbeasca Sebi despre noul lui proiect, avand in vedere ca proiectul a aparut un urma primei editi. De aceea am insistat sa vorbeasca fiecare din sala. Strumfita sa lasat mai greu convinsa dar pana la urma a prins curaj si a iesit si ea sa spuna cateva vorbe. Trebuie sa ma trag de urechi si sa recunosc ca nu prea am fost atent si nu imi amintesc exact ce a spus, dar a avut mare efect in sala avand in vedere ca majoritatea la intrebarea din chestionar legata de ce va placut la acest tweet meet i-au mentionat numele. Fie i-a „platit” pe toti sa scrie asta in chestionar.

haotik ploiestitweetmeet 2
Nu vreau ca intrunirea sa se transforme in ceva in care 2-3 oameni care de obicei si organizeaza isi vor prezenta mereu siteurile iar restul vor aplauda. Vreau sa scoatem oameni noi in fata care sa prinda curajul de a vorbi despre hobbiurile si pasiunile lor. Si poate ca da, e greu sa vorbiti in fata unui public, dar astazi in prezenta a 10-20 de oameni, maine va fi mai usor sa vorbiti in prezenta a 200-300 de oameni. Social media insemana sa comunicam, atat la o bere de la om la om, cat si prin prezentarea proiectelor voastre in fata unei audiente.

Da exista emotii atunci cand esti pus in fata si se asteapta ceva de la sine, si la scoala cand esti scos la tabla si nu ai invata lectia sunt aceleasi emoti, dar cand sti lectia, cand e vorba despre ceva ce te pasioneaza cu adevarat dupa primele secunde ve-ti uita complet de audienta si va veti lasa purtat de pasiunea pentru subiectul despre care discutati.

Deci nu e greu sa va notati de acasa 2-3 idei despre care vreti sa vorbiti si in felul asta o sa va fie mult mai usor sa prezentati. Puteti sa memorati ideile respective nu neaparat sa le notati pe foaie. Un fel de capitole mari despre care doriti sa dezbateti ca sa aveti cat de cat o linie cursiva despre ce aveti de prezentat.

Ca un exemplu : 1. cum am inceput si de ce mi-am facut blog. 2. ce asteptari am de la blogul meu 3. cu ce ma ajutat blogul si ce avantaje am avut.

Deci nu e complicat sa vorbiti, trebuie doar sa aveti curajul sa incercati.

Foto: Vali Ovidiu