Pregatiri de vacanta

Posted by

In fiecare an, vara, am plecat in „turul” Romaniei fara nici un fel de plan, imi si aduc aminte, acum 3 ani cred, cand ne-am dus la Petrom, am pus benzina, am cumparat o harta si am inceput sa alegem zona in care sa mergem prin tara. Deci cand am parasit casa, nu stiam inca directia in care mergem.

Anul acesta insa vreau sa schimb putin regulile. Vreau sa am un traseu clar in minte, sa am obiective clare de vizitat si daca mereu am zis Moldova sau Transilvania si am ajuns numai in zona Baile Herculane, Timisoara, Valea Oltului, acum tin mortis sa fie in partea de nord a tarii.

Deocamdata nu am traseul, ci doar colectez obiectivele pe care vreau sa le vad, si voi incerca sa fac o lista la care sper sa veniti cu cumpletari si sugestii:

Domeniul Danes – Hanul Dracului
Salina Turda
Gradina Botanica din Cluj
Cimitirul vesel de la Sapanta.
Gradina Botanica Jibou
Pestera Scarisoara, Pestera Ursilor, Cascada Varciog, Cheile de pe drumul spre Scarisoara.
Gradina Zmeilor – Salaj
Rosia Montana – Muzeul si galeriile romane.
Padurea Hoia-Baciului , Cluj
Pestera Cristalelor – Arad
Castrul Porolissum – Salaj

Mocanita – Bucovina

Update: sunt inca in cautare de pesteri, bai termale, orice locuri misto se pot vedea in tara asta.

10 comments

 1. bucovina e mare, ajung in bucovina, dar as vrea obiective clare nu asa la modul general, precum cele enumerate de mine.

 2. Baile Felix din Oradea – au strand.
  Ocna Sibiului – lacurile neamenajate, au un aspect de… alta lume, iar apa e asa de sarata ca te tine la suprafata. Cind iesi de acolo iti ramin siroaie de sare pe tine. A, si e si o balta mai mare cu namol (terapeutic), daca vrei sa afli cum se simte un purcelus/hipopotam/elefant cind se balaceste in noroi…
  In Maramures: muntii Gutii cu Creasta Cocosului si taurile-turbarii (putinele zone din tara unde cresc plante carnivore), bisericile de lemn diin patrimoniul Unesco
  Tusnad: lacul Sfinta Ana si tinovul Mohos (e o mlastina destul de maricica, tot asa, cu plante carnivore, chiar mai maricele decit cele din taurile din Maramures – nu, stai linistit, nu sint asa de mari incit sa te poata minca)
  Pe la Orastie (daca nu e prea in sud fata de traseul tau) poti vedea cetatea Sarmizegetuza. Tot prin zona (ma rog…) e castelul Huniazilor (Hunedoara).

 3. La cele din sud am mai fost nu o sa ma abat de data asta, chesti aia cu plantele carnivore am retinut-o sa vedem cum o sa le si identific.

  De mlastina m-as cam ferii ca am prostul obicei sa trec cu masina drept prin ea in loc sa ocolesc.

  Locurile de facut baie le-am retinut insa si le pun pe roadmap.

 4. Haotik, bai termale super faine sunt in Ungaria, foarte aproape de granita cu Romania, la Oroshaza si Gyula! Merita mers!
  Cand vizitezi Banatul Montan, te ajut cu informatii! In nordul tarii n-am fost! Vacanta placuta!

 5. Salut,

  Daca ajungi prin Timisoara la pe la Tg mures (la Peninsula) dai un semn si bem o bere 🙂

Comments are closed.