Prahova Blog Meet 2014 (ed. 4)

Posted by

Iata ca a venit si vremea ultimului blogmeet din acest an. Unul in care speram sa stam frumos la masa si sa discutam planurile blogosferei pe anul viitor si, eventual, cate ceva despre lucrurile frumoase pe care inca le mai putem face impreuna. Asadar, va invit pe toti sa ne vedem inca o data pe anul acesta, sambata, 6 decembrie 2014, la Gloria Jean’s Coffees Ploiesti, incepand cu ora 14:00.

Pentru ca eu sunt foarte prins cu joaca mea antreprenoriala in aceasta perioada, alti doi bloggeri au decis sa puna umarul la treaba si sa dea o mana de ajutor – John Cristea si Alexandra Bostan – si au rezolvat in locul meu problemele legate de locatie si de o eventuala cafea din partea casei. Tin sa le multumesc pentru ajutor.

Inscrierea se face pe blogul lui John la articolul acesta (click pe link) si tot el va roaga sa veniti, odata cu confirmarea participarii, si cu o propunere legata de temele de discutie la aceasta ultima intalnire din an. Cum bine zice si John, punctualitatea este un semn de respect al celorlalti, iar promovarea evenimentului inainte si dupa, este mai mult decat apreciata de catre toata lumea.

Propuneri pentru discutii la blogmeet

1. Cum ne sustinem reciproc?

M-a intrebat cineva in urma unui blogmeet, sau a altui eveniment care a avut loc in Ploiesti, daca trebuie sa scrie. I-am zis ca nu trebuie neaparat sa scrie, ca am acoperit eu cheltuielile gazdei prin reclama pe blogul meu, dar ca este o ocazie foarte buna de a promova blogurile celorlalti participanti. In urma fiecarui blogmeet, am facut o lista cu participantii si cu blogurile lor si le-am promovat prin intermediul unui articol dedicat evenimentului. Putin transfer de page rank, putina reclama, mai aud si alti cititori de-ai mei despre restul blogurilor prahovene. Nu stiu care dintre ele conteaza cel mai mult, sau daca intr-adevar conteaza pentru cineva, eu am fost multumit ca am avut ocazia sa promovez blogurile prahovene.

2. Cum marim blogosfera?

Acum ceva ani, aproape la fiecare editie, veneau 1-2 bloggeri noi, pe care nu-i cunoscusem pana atunci decat din online, sau poate nici atat. Aflau de pe blogurile noastre ca pot participa si isi luau inima in dinti si veneau sa ne cunoasca. In ultima vreme, am vazut mereu si mereu aceleasi chipuri pe care le stiu de mult timp. As vrea sa vad fete noi. Si t-ul ala are sedila, da?

3. Cum putem lasa orgoliile deoparte?

Daca ai in continuare frustrari… stai acasa. E mai bine asa, pentru toata lumea. Insa, daca tu crezi ca poti lasa orgoliile deoparte pentru cateva ore, eu zic ca esti binevenit la blogmeet, chiar daca undeva, in trecut, te-ai certat cu un alt blogger prahovean (cu mine adica, ce sa o mai dam de gard acuma). Eu zic ca esti binevenit, macar la aceasta ultima editie din an.

4. Ce fac eu, nu ce face celalalt

Nu vreau sa mai aud discutii care incep cu „ai vazut ce face ala?”, de obicei cu conotatii negative. Personal, nu ma intereseaza barfele si nici nu mai am timpul de altadata ca sa le ascult. Vreau sa-mi zici ce faci tu, ce poti face tu si sa fim mult mai orientati spre a construi ceva, orice, decat sa discutam despre esecurile sau greselile altuia.

Cam acestea fiind spuse, nu ramane decat sa ma duc repede sa imi confirm participarea, inca am mania aia de a fi primul in ceva, asa ca sper sa fiu primul care confirma participarea si va invit si pe voi sa faceti la fel.