Prahova Blog Meet ed.3 – Analiza datelor sondajului

Posted by

Da stiu ca o sa ziceti ca am inebunit cu atatea articole despre Prahova Blog Meet dar sondajul a fost facut nu doar sa culeg niste date si sa le pun pe blog, a avut multe scopuri si o parte din ele si le-a atins din plin.

Intrebarea 1, nu avea ca scop altul decat reclama celor trei crai care se chinuie sa faca ceva pentru Ploiesti mai mult ei decat eu dar stiti cum e, cine imparte parte isi face asa ca m-am pus primul. Chiar nu era important cine a avut cea mai mare contributie atata timp cati oameni au venit. Se stie ca ii caut pe toate siteurile obscure si intreb zeci de gagici daca au blog. Daca nu am blog au ele alceva nu intru acum in discutii de genul. Sper ca data viitoare sa vina si cei doi de la Campina + unu de la Comarnic.Nu imi fac planuri sau vise mai ales ca urmatoarea s-ar putea sa nu fie pentru toata lumea dar am ca targhet 50 la una din urmatoarele editii.

Intrebarea 2 o las altora sa o comenteze, era pentru feedback si pentru a sti ce putem pregatii la editiile viitoare.

Intrebarile 3 si 4 erau de educare. Era unu din modurile foarte elegante de a spune unui om ca sti ar cam fi bine sa scrii ce ti-a placut si ce nu ti-a placut la eveniment. Chiar si parerile contra sunt apreciate, Waven stie cel mai  bine asta. Si ce va pot spune despre efectul avut?

21 de bloggeri au zis ca vor scrie, din 30, am numarat acum jumatate de ora 18 articole (fara sa numar articolele mele). Eu zic ca 18 articole in blogsofera e un succes mai mare decat evenimentul in sine. Cred ca am reusit cu aceasta intrebare sa invat lumea o lectie importanta din blogging iar efectul a fost de-a dreptul spectaculos. Stim bine ca au mai fost blogmeet-uri si scriau 5 oameni dintre care 3 cred ca ii ghiciti din prima.

Tot in sondaj am vazut ca lumea prefera sa fie in numar cat mai mare. Ok, suna bine asta pentru mine, dar va intreb acuma din cele 30 de persoane cu cate ati interactionat? Aveati timp de mai multe? Eu daca acord cate 10 minute fiecarui invitat sa stam de vorba imi da un numar maxim de 18 invitati in 3 ore. Cat apuci sa cunosti un om in 10 minute? Deci va intreb, chiar credeti ca numarul mare este asa important? Sau da bine in reclama?

Intrebarea 6 iarasi m-a distrat foarte tare. Toata lumea se pare ca vrea sa fie invitata la evenimente. Defapt nu-mi dau seama de ce sunt 31 de Da cand au fost 32 de participanti. Oricum e clar ca toti vor invitatie ca blogger. Si acum iau atitudinea lui Waven si va intreb pe un ton destul de dur? Cand am 5-10 invitatii/locuri la un eveniment crezi ca te voi alege pe tine care nu ai mai scris de 3 saptamani pe blog? Sau mai rau, daca va uitati in lista cu participanti am un blog care nu are nici un articol pe el, nici macar ala despre blogmeet? Sa zicem ca nu ai ideei despre ce sa scrii dar tocmai iti dadusem una cu sondajul facut, sa scrii despre ce ai vazut la eveniment. Nu ai avut timp? Dar la un eveniment ai timp sa vi??  Ca sa nu ma enervez prea tare la raspnusurile de la intrebarea 6 imi permit doar sa trag o concluzie. Voi vreti, eu vreau, dar daca nu scrieti pe blog imi pare rau dar nu pot sa va ajut sau sa va incurc.

Datele de la intrebarea 7 sunt spre analiza si vom vedeam mai tarziu ce facem cu ele. Ma gandesc daca ii pot face rost de o invitatie la Word Draught Master 2011 celui care a zis ca vrea sa stie mai multe despre bautura. Nu stiu cine e acum dar nu e asta important. Cert e ca poti afla mai multe chiar si depsre bautura ca blogger. Vointa sa ai.

Intrebarea 8 mi-a atras troli. Desi nu avea nici o legatura cu phblogmeet si studia o alta ideea a unor altfel de intruniri. Daca credeti ca vreau eu sa ma imbogatesc va invit la Monday’s. E foarte misto ce face Alex Gavriliul acolo doar ca nu aveti tren decat la 11 noaptea, mai costa si trenul, ajungeti si dupa 12 noaptea acasa, dar macar va asigurati ca eu raman muritor de foame. Pentru restul care nu au calitati de troll nu pot sa va promit nimic pentru ca in primul rand nu am gasit locatia perfecta pentru asa ceva in Ploieti. Si culmea am fost in doua astfel de locatii in Bucuresti, ba nu trei.

la punctul 9 ii dau lui Vali dreptul la comentarii. Ar fi multe de spus aici. Ideea e ca daca un invitat vine de la mama drak pe banii lui la eveniment am pretentia sa aveti respect fatza de el, fie si daca e vorba de Blogatu. Si daca sezizez lipsa de respect vei fi tu cel care v-a pleca din sala si nu invitatul. Si, da, nu o sa se mai intample a doua oara ceea ce s-a intamplat cu Zoso. In afara de piticigratis si Hoinaru care nu prea ii cunosc personal va garantez ca la editile viitoare ii vom avea pe cei din lista dar si alti, am ceva deosebit pentru voi in toamna. Poarte va dati seama ca totusi oamenii astia au un program destul de incarcat.

Intrebarea 10 nu arata bine decat intr-un grafic cu participarile a fost cam inutila iar intrebarea 11 a fost esec total. De ce? Pentru ca aveam doua raspunsuri care insemnau acelasi lucrui: Ok , imi place. In plus datele cu adevarat importante la intrebare era raspunsul d) unde asteptam mai mult feedback. Si cred ca aici am avut partea cu vroiam mai multa lumina in camera. Da si eu vroiam sa va vad mai bine in lumina. Adevarul e ca nici nu am intrebat daca mai sunt ceva becuri care se pot aprinde si ne-a placut sa stam asa.

Cam asta e tot si gata nu mai scriu nimic de editia asta a blog meet-ului ca am spus tot ce am avut de spus.