Prelucrare genetica sau altoire?

Posted by

Tatal meu e mare pasionat de gradinarit, si astfel, desi nu are o gradina foarte mare, a gasit un mic spatiu unde sa planteze cateva fire de rosii, cateva de castraveti, fasole, si el stie ce mai are pe acolo.

Zilele trecute mi-a servit cateva rosii cu forme interesante, ca sa nu spun ciudate, si nu era vorba de un singur exemplar care sa poata fi considerat o anomalie, ci de o intreaga cultura cu aceste proprietati as spune eu interesante, daca nu ciudate. Pe scurt rosiile aveau aspect de gogosar sau de ardei capia.rosi neconventionale

Stiu de asemenea ca taranii romani inca din vechime au altoit tot felul de plante obtinand rezultate interesante, mai ales in domeniul pomicol, dar ceea ce se vede in filmuletul de mai jos pare mai mult decat rezultatul unei altoiri sau incrucisari de plante, ci pare rezultatul unui experiment genetic efectuat in laborator.

De fapt asta este si tema articolului sau intrebarea de baza, daca sunt ceva altoiri cu rezultate interesante sau sunt prelucrari genetice efectuate in laborator?

Rosiile respective au acelasi gust cu cele normale, doar ca cele cu aspect de gogosar rezista destul de putin dupa ce sunt culese, in timp ce rosile cu aspect de ardei capia sunt mai rezistente chiar dacat rosiile normale.

3 comments

  1. Totul tine de polenizare… tatal tau are si ardei capia si gogosari in gradina? Daca da… albinele sunt de vina! Altfel…

  2. Din cate stiu exista peste 300 de varietati de tomate. Eu am pus in 2011 60 de feluri, este vorba de incrucisari, naturale sau artificiale.

Comments are closed.