Pretul unei vieti

Posted by

Ma tot intreb oare care este pretul unei vieti. Vad mai mereu pe siteuri, pe bloguri, copii cu probleme grave si care se incearca a fi tratat. Anunturi unmanitare prin care se strang zeci de mii de euro pentru operatii foarte complexe pentru a readuce cat de cat aproape de normal viata unui om.

Pe de alta parte, alti zeci de mii de euro se cheltuie pe niste chesti care atunci cand explodeaza, curata fara mila viata unor soldatii dar si a unor copii aflati in zona. (daune colaterale)

Asa ca stau si ma intreb, cand sau ce e cu adevarat important. De ce e asa de important sa cheltui mii de euro pentru a salva viata unui copil cand se poate face altul. De ce omenirea pune atata accent pe viata fiecarei fiinte umane? De ce nu se pune acest accent si cand e vorba de un animal, care in fond e tot o fiinta vie?

De ce cu acei mii de euro nu incerc sa fac oameni din niste copii aflati in orfelinate, si ii cheltui pe bunastarea unui medic care opereaza pe niste sume mult prea mari decat ar trebuii sa fie in realitate.

Nu reusesc sa imi dau seama. Nu reusesc sa descoper daca umanitatea si evolutia insemana protejarea membrilor bolnavi ai societatii. Si atunci cand nu ii poti proteja pe toti, cum decizi care sunt cei mai demni de a beneficia de ajutorul societatii.

Probabil par inuman cu vorbele de mai sus, dar caut sa inteleg de ce nu folosim resursele care le avem intr-un mod mai eficient. Asta daca intradevar putem judeca cine are dreptul sa beneficieze de acele resurse si cine nu.