Privesc cu interes spre zona afacerilor sociale

Posted by

Dupa ce m-am implicat in cateva proiecte de voluntariat si am vazut ca pot sa ajut diversi oameni, m-am intrebat daca nu pot face mai mult. Astfel am inceput sa privesc cu interes – momentan de la distanta – zona aceasta a afacerilor sociale. Ma gandesc ca una este efortul unui singur om de a face ceva si altceva este atunci cand mai multi oameni pun umarul sa impinga un proiect social care sa aduca schimbari in comunitatea din care faci parte.

Desi sunt multe probleme care trebuie rezolvate, astfel incat ai zice ca nu ai cum sa fii in pana de idei pe zona aceasta, inca nu am gasit ceva despre care sa spun ca ma atrage in mod deosebit si care sa ma faca sa ma implic la un nivel mai profund in directia aceasta. Imi dedic o parte din timp, spre exemplu, pentru a-i ajuta sa creasca si sa se dezvolte, pe cei de la Prahova IT Community, dar implicarea mea pe partea de voluntariat in cadrul acelui proiect este destul de mica, sunt multi alti voluntari in acel proiect, care au depus mult mai multa munca pentru a-l face sa mearga.

Deocamdata dau o mana de ajutor atunci and pot si privesc cu interes fenomentul, gandindu-ma daca in viitor voi dori sa ma implic intr-un astfel de proiect mai serios, in ideea in care initiez unul sau ma asociez ca partener cu cineva la un proiect deja existent.

Este foarte fain atunci cand stii ca poti sa ajuti pe cineva, dar cred ca este si mai fain cand construiesti un sistem care ajuta oameni. Lucrurile nu sunt foarte diferite de antreprenoriat, de asta si ma atrage intr-un fel toata treaba asta, doar ca nu exista profit si ajutorul oferit celorlalti este mult mai vizibil.