Pro ACTA – Anti ACTA

Posted by

 Am stat mult si m-am gandit  daca sa scriu sau nu despre cum vad eu lucrurile. Am citit si pareri pro si pareri contra si ambele par sa aiba dreptate in felul lor.

Cand cineva iti fura operele, muzica, pozele sau alte materiale parca si mai face si bani de pe urma lor parca iti doresti sa moara in chinuri si ACTA ar fi prea simpla pentru asemenea viermi. Pe partea cealalta a baricadei, sa faci un castel de nisip pe plaja si muzica din fundal sa te arunce dupa gratii nu e de loc ok.

Si totusi ce nu pare sa inteleaga lumea e faptul ca orice lege semnata de un stat sau de 100 de state nu vor putea ingradii dreptul la libera exprimare, niciodata.

Din punctul meu de vedere astfel de legi desi fac rau au si un efect pozitiv. Un efect de bumerang care se va intoarce exact impotriva celor ce le-au construit. Si ca sa intelegeti mai bine de ce zic asta o sa va dau un exemplu din viata de zi cu zi.

Obisnuiam sa pun ca fundal muzical pe clipurile unde ma dadeam cu placa melodii de ale lui Edvin Morton, poate si datorita faptului ca imi place acest cantaret aveam impresia ca se potrivesc de minune. Asta pana intr-o zi cand la incercarea mea de upload Youtube a spus STOP, nu poti uploada acest video deoarece contine elemente cu drepturi de autor. Ce credeti ca am renuntat sa mai pun filme pe youtube? Nu, am cautat siteuri care ofera muzica in regim OPEN SOURCE. Cata vreme eu nu castig bani cu video-ul respectiv am tot dreptul sa folosesc melodiile respective fara sa am vre-o problema. Pe computer folosesc Linux, toate aplicatile pe care le am sub linux sunt gratuite. Am si un laptop Chrome OS unde de asemenea aplicatile si tot ceea ce se afla pe el sunt gratuite.

Cand fac poze la un eveniment nu pun watermark pe ele, consider ca le poate lua cine vrea si folosii fara nici un fel de problema, las oarecum la alegerea lui si a bunului simt daca vrea sau nu sa puna si un link catre mine.

Eu cred in lumea OPEN SOURCE, cred ca muzica comerciala ar disparea si ar lasa locul muzicii de calitate daca nu ar mai fi vorba de bani. Tine de educatie sa donez 1 euro pe melodie pentru acea melodie care imi place cu adevarat. Cu cat vor incerca mai tare sa te puna sa platesti pentru lucrurile pe care le folosesti cu atat mai mult se va dezvolta partea de open source. Cand lumea nu are bani de licente Windows decat sa faca puscarie mai bine invata Linux. Asculta muzica buna si free, si incet incet cei care au dat aceste legi mor de foame.

Pe de alta parte, daca aceasta ACTA chiar ne va ingradi libertatea de exprimare sunt sigur ca vom iesi in strada si vom anula aceasta lege. A mai existat un DARK AGE, un moment negru pentru omenire dar nu am ramas acolo si ne-am recapatat libertatea. Daca internetul devine controlat vor exista oameni care vor creea un nou internet si-l vor numii altfel. Lumea se schimba si in momentul asta ma gandesc ca tehnologia ne ajuta atat de mult incat cu greu mai putem fi controlati si manipulati de o masa de oameni.