RAU.ro VS URA.ro

Posted by

Am vazut de dimineata o reclama pe display-ul din autobuz, nu mi-ar fi atras atentia daca nu era scris mare siteul www.rau.ro asa ca am observat si tiltul de deasupra: Universitatea Romana-Americana.

Ma gandeam de ce oare au luat adressa RAU.ro – care duce oarecum cu gandul la ceva negativ si nu URA.ro care ar suna mult mai optimist si mai pozitiv, mai ales pentru o universitate.

Avand tableta cu mine am decis sa vad al cui e ura.ro, si surpriza s-a incarcat acelasi site. Deci pana aici o bila alba pentru universitate, apoi gandurile s-au intors la reclama de pe display-ul autobuzului, de ce au pus pe ea rau.ro si nu ura.ro.

Oare mai observam reclama daca scria mare www.ura.ro ?

Voi care dintre adrese ati folosi-o in marketing?

5 comments

  1. Pentru mine au aceiasi semnificatie: Rau si Ura (hate), nu vad mare diferenta. Tu ai luat in calcul alt sens pentru ura :).
    Din punct de vedere marketing nu as merge pe o abreviere.

  2. @Ionut foarte tare aspectul ala, nici macar nu mi-a trecut prin cap ca ura ar putea insemna alceva decat bucurie (uraaaaaaa!!!!!) si sensul de dusmanie nu l-am perceput o clipa.

    Mi-ai cam invalidat articolul cu observatia ta, ca acum ambele pot avea sensuri negative. Daca luam ura cu sens negativ, atunci parca e mai bine sa fi „rau” decat plin de „ura”

  3. Salut, am fost student al Universitatii mentionata in postul tau. rau.ro = romanian-american-university si ura.ro exista daca o sa te uiti.. si face redirect catre rau.ro. Insa se promoveaza rau.ro si nu ura.ro 😉 Am vazut si eu reclama saptamana trecuta tot in autobuz.

Comments are closed.