Romani adevarati: Iustin Capra

Posted by

 Despre el au vorbit si altii, iar numarul de persoane care au facut donatii catre el pe wikipedia spune iarasi destul de multe. Inventiile lui au facut inconjurul lumii, au fost furate de americani si folosite in diverse locuri. Multa vreme am crezut ca el exagereaza. Pana intr-o zi, cand am citit undeva ca cei de la Nasa au recunoscut originea proiectului ca fiind pornita de la un roman pe numele de Iustin Capra.

Mai jos o sa dau pe scurt un fragment de pe HotNews legat de el, care spune totul.

Nu m-am gindit niciodata la inventiile mele ca la surse de cistiguri”, spune cel care a uimit cu creatiile sale participantii celor mai importante saloane de inventica din Europa si Statele Unite din ultimii 16 ani. In ciuda ofertelor fabuloase primite de la marii constructori de automobile din lume, Iustin Capra a preferat sa ramina in tara.

„De meserie eu sint roman, iar la asta eu nu voi renunta niciodata, chiar daca cei din jur te privesc ca pe un tataie ticnit”, spune, cu un zimbet amar, Iustin Capra.

Iustin Capra - Virgilius car Nu stiu ce v-as mai putea spune despre acest inventator, dar si mare roman. Dupa vorbele lui, orice as zice eu pare lipsitde sens. Pacat ca nu avem mai multi oameni ca el. Ar putea ridica tara asta si ar scoate pe multi din saracie. Din punctul meu de vedere, Iustin Capra este un visator, un vizionar si un om care a muncit mult pentru a ajunge la rezultatele pe care le are. Merita din plin recunostinta noastra.

Imi doresc mai des sa am astfel de articole pe blog, sa pot prezenta si alti romani adevarati, sa pot sa ma laud cu descoperirile lor si cu pasiunea lor pentru a face ceva in aceasta tara.

Si sper sa aud intr-o zi, la batranete, de o masina electrica bazata pe descoperirile lui Iustin Capra.

One comment

  1. Daca toti miliardarii Romaniei ar pune mana de la mana si l-ar ajuta pe D-l Iustin Capra in activitatea sa de cercetare si inventica, i-am depasi si pe japonezi si pe americani si pe nemti, pe toata lumea. Omul asta merita cat toti bogatii tarii la un loc. Din pacate se pierde, nebagat in seama de nimeni, odata cu inventiile sale cu tot. Sa nu mai vorbim de statul roman, care ar avea cel mai mult de castigat de pe urma activitatii lui. Concluzia este ca in aceasta tara cei mai apreciati sunt prostii si idiotii, cei care nu au produs nimic in viata lor, iar oamenii capabili au fost si sunt si in prezent inlaturati si batjocoriti. Pacat !!!!!

Comments are closed.