Se apropie Black Friday. Ce alegem, Profitshare sau 2Parale?

Posted by

afiliere Ma intreb de ceva vreme daca nu ar fi mai bine daca as lucra doar cu una din cele doua retele mari de afiliere din Romania. Daca ma intrebati pe mine, din punct de vedere al veniturilor, o vreme 2Parale a fost mai eficient, iar acum sunt undeva la egalitate.

Cum vad eu afilierea in Romania

O vad ca pe o bucata mare de tort, din care cei mai mari iau o bucata mai mare si cei mici iau si ei bucatelele mai mici. Si daca cu cei mici e destul de usor sa te bati, cu un site de genul stirileprotv.ro lupta parca nu mai pare asa dreapta. Anul trecut de Black Friday site-urile Media Pro au luat cam 80% din placinta asta (sau cel putin asa circulau anumite zvonuri la un moment dat pe internet).

Asta e motivul principal pentru care eu nu iubesc afilierea, dar daca vin niste bani, atunci merita sa stau totusi cu un ochi si pe sistemele de afiliere ca o sursa suplimentara de venituri.

Nu exista cel mai bun

Urmaresc cu amuzament razboiul dintre cele doua sisteme de afiliere, razboi care uneori merge mult prea departe. Ma amuza articolele care vorbesc despre mutarea mai multor afiliati catre una din cele doua sisteme. Ma gandesc insa serios ca, daca toti se vor muta catre un anumit sistem, atunci jumatatea de placinta a celuilalt sistem va fi impartita intre mai putini afiliati si ca s-ar putea sa fie mai bine exact in partea cealalta.

Exact de la asta am eu cea mai mare nedumerire cand vine vorba de a alege un partener cu care sa lucrez, pentru ca daca conditiile sunt mai avantajoase si multi afiliati vor alege un anume sistem, atunci placinta se imparte la mai multi oameni si bucatica mea e mai mica.

Profitshare

Pro: design mai aratos, plata comisioanelor mai rapid

Contra: concurenta mai mare, nu vin notificari la inregistrarea comisioanelor pe e-mail, sistemul nu este foarte configurabil sau nu am reusit eu sa configurez sa afiseze reclame doar de la anumite companii (adica pe un site doar widgetul cu fashion, pe altul widgetul cu tehnologie)

UPDATE: Se pare ca se pot creea widgeturi personalizate, se numesc pool-uri si se gasesc la Catalog campanii. Zau daca ma uitasem atent pe acolo. Le-am sugerat sa existe un link la Catalog Advertiseri care sa duca catre zona aia.

2Parale

Pro: notificarea pe e-mail la inregistrarea unui comision, customizare mult mai buna a bannerelor, de la o anumita firma.

Contra: aprobarea comisioanelor se face destul de greoi, dupa aprobare stau in starea „acceptat/neplatit” destul de mult, dupa care mai astept si ziua platii. Cu alte cuvinte, daca trece termenul de plata si eu nu am facut minimul de plata din cauza celor acceptate, dar neplatite, mai stau o luna de zile pana imi vad banii.

Concluzii

Se apropie Black Friday, foarte multi se pregatesc deja de pe acum pentru a incasa cat mai multe comisioane. Ma gandesc daca nu e mai bine sa joc totul pe o singura carte si sa lucrez cu un singur sistem de afiliere, insa nu stiu pe care sa-l aleg.

Astept si de la voi sugestii sau pareri pro sau contra celor doua sisteme de afiliere.

9 comments

  1. Nu sunt profesionista in de-ale afilierii dar un lucru e sigur: ProfitShare este o platforma profesionista. Despre 2Parale din ce am citit pe alte bloguri, e cu semnul intrebarii (?) cam tot ce se intampla.

  2. Daniela nu zic ca nu ai dreptate dar chiar si asa, uite niste calcule din burta. sa zicem ca placinta e mare cat 10 K euro, 5k euro la unii , 5k la ceilalti. Daca toata lumea se muta la ProfitShare si eu raman singur la 2parale (exagerez desigur), la ProfitShare se vor batea 10.000 de oameni sa imparta 5k in partea cealalta voi lau eu sa zicem 1K singur ca nu pot ocuricum acoperii cei 5K.

    Bineinteles am exagerat mult cu cifrele si sunt scoase din burta. In plus eu nu am avut aproape niciodata comisioane respinse nici la unii nici la ceilalti.

  3. Marian: Chiar daca e concurenta mare si s-ar putea ca din 10 vanzari 8 sa fie „anulate” de catre alti afiliati?

  4. Problema cu ambele e ca magazinele importante nu vor oferi comisioane de Black Friday sau le ofera mai mici ca de obicei. Iar celelalte magazine e posibil sa fie picate toata ziua, cum s-a intamplat si pana acum. Deci nu prea merita sa te concentrezi pe Black Friday in Romania.

  5. Pionul principal este 2parale si nimeni nu poate spune ca nu e adevarat. Este cea mai buna platforma din Romania, cu un numar mare de advertiseri. Ceea ce imi place este ca au campanii lead. Acum fiecare are o parere diferite, nu suntem la fel.

Comments are closed.