SEO, Like plugin, Open Graph Protocol

Posted by

Ce au astea trei in comun? Blogul meu, din pacate. De fapt si alte bloguri care si-au instalat pluginul de Like si nu au modificat cate ceva prin el. In principiu face lucruri bune si functioneaza perfect pana te uiti mai atent si observi ceva campuri meta despre care nu stiai nimic inainte:

<meta property=”og:site_name” content=”Haotik Note-Blog” />
<meta property=”og:title” content=”Motoarele de cautare genereaza aproximativ 50% din traficul unui site romanesc” />
<meta property=”og:url” content=”http://haotik.ro/2011/01/18/motoarele-de-cautare-genereaza-aproximativ-50-din-traficul-unui-site-romanesc.htm” />
<meta property=”og:type” content=”article” />

Ei bine, aceste campuri de meta, desi utile pentru cei de la facebook, s-ar putea sa nu fie tocmai pe placul celor de la google, nu pe placul lor, ci pe placul motorului de cautare. Nu am gasit informatii relevante ca ar fi bune de ceva, dar exista riscul sa nu fie tocmai binevenite in paginile unui blog, asa ca am decis sa le scot.

Pentru asta tot ce trebuie sa faceti este sa editati fisierul tt_like_widget.php din directorul /wp-content/plugins/like/

Si fie stergeti tot ce contine functia de mai jos ramanand goala, fie marcati drept comentariu tot ce e in interiorul ei.

function tt_like_widget_header_meta()
{

}

In felul asta, aveti blogul mai curat si cu mai putine metataguri care nu fac nimic bun pe blog.

2 comments

  1. Ca sunt inutile acele meta… ok! dar de ce crezi ca exista riscul ca ele sa nu fie pe placul lui google?

    1. Pentru ca folosesc la faceebook sau forsquare is asta insemana concurenta pentru cei de la google, ca e cod inutil car ar putea modifica tipul de incarcare, si alte motive.

Comments are closed.