Subconstientul, o masina de neoprit

Posted by

Se pare ca odata pornita masinaria, o sa functioneze fara probleme multi ani de zile indiferent ce ai face. Sau poate faptul ca tu ai pornit sau controlezi aceasta masinarie este doar o iluzie. Cand stai si observi, te gndesti ca, cumva, tu multi piesele intr-o anumita pozitie. Dar cand absorbit de problemele de zi cu zi, uiti defapt de ce te-ai creat si de ce traiesti singur in mizeria in care te afli, te-ai astepta ca elementele sa nu mai apara in viata ta. Si totusi continui sa muti o parte din piese in pozitii favorabile, si sa poti ajuta atat pe alti cat si pe tine insuti fara sa vrei.

Si nu rau zicea Richard ca poti invata pe alti ceea ce ai cea mai mare nevoie sa inveti. Si stau si ma gandesc de ce se muta aceste piese, in aceste pozitii acum, cand eu credeam ca am ratacit de mult cararea.

Si totusi, cred ca natura divina, nu sta in actiunile noastre constiente, ci tocmai in acele actiuni care muta elementele in pozitia favorabila.

Cu toate acestea ne tinem cu toate puterile de vechile legaturi, negam esenta noastra si scopul nostru pentru un trai plin de ignoranta si sperante desarte.