Succesul – e in firea noastra sa-l cautam

Posted by

Am avut ocazia sa vad inca de ieri dimineata noua reclama a celor de la Vodafone si mi-a placut enorm, din prima clipa. Vorbeste despre succes, despre aspiratii si despre cum depinde de fiecare din noi sa ne gasim drumul in viata si drumul spre succes. Eu am facut o alegere importanta in urma cu 7 luni si am ales deja drumul pe care vreau sa-l urmez si, parafrazand reclama, deja stiu ca am puterea sa reusesc pe drumul meu.

Sper doar ca reclama de mai jos sa inspire si pe altii, astfel incat sa-si gaseasca propriul drum si sa-l urmeze. Am sa incerc, in acest articol, sa adaug si eu cativa pasi, care sa va poata ghida in drumul vostru catre succes.

Succesul ti-l definesti singur

Visul tau e al tau si nu al celorlalti. Urmeaza-ti visul si defineste-ti singur punctele pe care trebuie sa le atingi in drumul tau prin viata. Ceea ce tie s-ar putea sa ti se para un succes, altora ar putea sa li se para un esec, sau invers. Nu exista criterii care sa determine daca ai sau nu succes, pentru ca tu singur iti definesti limitele si criteriile. Pentru unii, succesul e definit de un job sigur si bine platit; pentru altii, succesul este definit tocmai de renuntarea la acel job si alegerea unui alt drum.

Drumul spre succes nu este usor

Dar, odata cu greutatile drumului, apar si satisfactiile depasirii lor. Si perseverenta – se zice ca e drumul garantat spre succes. Asa incat am invatat sa trec mai usor peste greutati si sa merg mai departe, indiferent de piedicile pe care le gasesc in calea mea. Daca un munte e prea mare ca sa-l pot urca, o sa il ocolesc si am sa merg mai departe.

Nu te da batut niciodata, deoarece cu cat te vei bate mai tare pentru visul tau, cu atat mai mari sunt sansele sa reusesti. Si cand vei reusi, satisfactiile vor fi enorme.

In spatele succesului se afla multe ore de munca, multe greseli si multe incercari

Succesul nu vine peste noapte, e nevoie de multe ore de munca, in jur de 10.000 spun unii specialisti, de multe incercari de a reusi si probabil de multe greseli care sa te ajute sa descoperi lucruri noi. Trebuie sa fii un luptator perseverent atat cu tine insuti, cat si cu cei din jur pentru a putea reusi.

Succesul sta in mainile tale

Am inteles asta in urma cu cativa ani, dar chiar si asa, vreme de multe luni nu am facut nimic in directia asta, ba mai mult, chiar am reusit sa fac niste greseli atat de mari, incat drumul meu de asa-zis succes a luat multe intorsaturi bruste si nu m-a dus deloc in directia in care mi-as fi dorit. Pentru ca e usor sa intelegi unele lucruri, dar e foarte greu sa le aplici.

Succesul ține de tine, ca om

Desi cred ca oricine poate avea succes, am observat totusi ca doar o parte din oameni sunt cu adevarat luptatori si se zbat pentru a evolua, pentru a invata lucruri noi si pentru a urca pe treptele a ceea ce ei considera ca reprezinta succesul. Unii ar spune ca am avut succes cu vechiul blog si ca nu trebuia sa renunt, altii spun ca a fost un mare esec. Eu stiu un singur lucru: ca atunci cand imi propun sa fac ceva, ma implic total si nu renunt pana nu reusesc. Cred ca asta e una din caracteristicile importante ale oamenilor de succes, ca se ridica de la pamant ori de cate ori sunt doborati si mai cred ca acesti oameni care dau dovada de perseverenta pana la incapatanare, vor avea, mai devreme sau mai tarziu, succes, indiferent de drumul pe care il aleg.

One comment

  1. Da, succesul una dintre singurele creații pe care omul este direct răspunzător dacă-l poate crea sau nu. Perseverența în a face ceva indiferent de obstacole, visul de a urma o cale și realizarea lui, acestea sunt treburi cu care nu te joci. Văzusem nu mai știu ce film în care spunea că dacă iei visele unui om, acel om din start este un om fără viață. Și cred că este adevărată acea frază.

Comments are closed.