Is tata la antreprenori, nu va puneti cu mine

Posted by

Primesc diverse invitatii de la agentiile din Romania la diverse evenimente, de la lansari de noi gadgeturi pana la invitatii la film, teatru, lansari de carte sau unele mai ciudate, de uneori ma intreb ce treaba am eu cu domeniul respectiv sau de unde a mai aparut si agentia respectiva. Pe majoritatea acestor invitatii le refuz, mai ales ca de cand imi fac veacul prin Ploiesti si sunt implicat in treaba asta cu antreprenoriatul, nu-mi mai permit sa pierd 5-6 ore pentru un eveniment in Bucuresti, mai ales in conditiile in care pot primi produsul in teste si scrie ulterior despre el.

De data aceasta, cei de la Golin mi-au dat o invitatie foarte misto, chiar daca au dat-o in bara cu introducerea, probabil sunt printre putinii bloggeri carora le-au trimis invitatie si care chiar sunt antreprenori. Astfel ca e-mailul incepe asa:

Salut!
Știm că le ai cu scrisul, că ești tot timpul în căutarea adevărului și că în fiecare zi vânezi povești interesante. Însă poate te-ai întrebat la un moment dat ce-ar fi dacă… dacă în loc să scrii în fiecare zi, ai fi la cârma propriului tău business, gestionând bugete de marketing și stabilind nișe de piață. Sună interesant?

Problema e ca nu doar m-am intrebat, ci mi-am si raspuns la aceasta intrebare, inca din 2002 cand mi-am infiintat propria companie, iar din 2015 (prin vara, asa) sunt implicat 100% in conducerea propriei afaceri. E greu, dar e frumos, obisnuiam sa spun… mai nou spun ca devine al dracului de greu, aproape imposibil.

Invitatia duce la un site cu cateva intrebari – de cate ori ai luat premiul I la scoala (ce-i ala?), ce faceai cand erai mic si ce filme iti plac. La final a venit rezultatul. Pe langa faptul ca m-a amuzat, nu stiu cum naibii au nimerit-o mai bine decat la horoscop. Nu dau niciodata inapoi si ma implic intotdeauna 200%. Din pacate, in ziua de azi se pare ca cei 200% nu mai sunt de ajuns pentru a putea creste o companie in Romania.

Deci acum nu mai incape indoiala. Sunt tata la antreprenori, iar daca afacerea ta se simte sugrumata, nu e din cauza mea, e din cauza Death Star (nu avea rost sa fie tradusa) pe care statul paralel o construieste in secret. Dincolo de gluma, pe data de 3-4 martie, la Universitatea Politehnica Bucuresti, Biblioteca Centrala (etajele 2, 3, 4) are loc un eveniment foarte misto. Este vorba de Hackathonul Innovation Labs, sustinut de BRD si unde vei putea descoperi inovatii si minti demne de toata atentia unui antreprenor sau investitor.