Telefonul nu mai suna

Posted by

Azi eram cu rolele cu un amic, cand ii suna telefonul, si incepe vechea poveste cu „dai clik dreapta, … iti apare meniul cutare… apasa pe optiunea curate….” vreo 10 minute de stat in telefon si explicat lucruri elementare. Brusc mi-am amintit de vremea studentiei, cand fie noapte fie zi se gasea mereu cineva sa intrebe lucruri care mie mi se pareau banale, uneori cand dadeam explicatile, cei din jur se uitau la mine ciudat (woow stie windowsul pe deasupra). Imi aduc aminte cata chinuiala era sa explic cum se copiaza un fisier dupa discheta sau cum se seteaza un cont de e-mail in outlook.

Astazi mi-am dat seama ca de foarte multa vreme telefonul meu nu a mai primit asfel de solicitari. Unele veneau de la George dar e plecat de cativa ani in Canada, altele de la diversi prieteni. Oricum nu pot decat sa ma bucur ca nu mai primesc asfel de solicitari dar nici nu imi dadusem seama ca am scapat de ele. Cand am scapat de ele? Cum? Daca e de bine sau de rau? Nu stiu. Dar macar nu ma mai scoala nimeni la miezul noptii sa ma intrebe cine stie ce chestie banala.

Or fi invatat oamenii sa lucreze pe computer? Or fi descoperit google? Oricum telefonul nu mai suna, asta am realizat azi.