Thassos, Grecia (day 6)

Posted by

DCIM100GOPRO Din nou in Potos de data aceasta cu treaba. La ora 9:30 a inceput instructajul pentru scuba diving, am invatat cate ceva din secretele comunicarii sub apa, mesaje scurte cum ar fi „ok”, „problema”, „problema la masca”, „problema la ureche”, „sus”, „jos”, „stai in genuchi”, „morena”, „octupus” si cam atat din cate imi amintesc.

Dupa instructaj unde am aflat doua lucruri interesante, o sa va povestesc mai jos de ele, a urmat plecarea cu barca si un nou instructaj la fata locului, de data aceasta, proba practica cu masca pe ochii si legat la tubul de oxigen.

Unul din lucrurile cele mai simple si cele mai utile pe care le-am invatat a fost pregatirea ochelariilor pentru ca sa nu se abureasca. O tehnica simpla si super eficienta. Se ia una bucata cat mai sanatoasa de scuipat si se „arunca” in ochelarii de inot, se intinde bine cu degetul si se clatesc apoi se pun la ochii. Simplu si eficient.

A doua problema pe care o aveam si la snorkeling era faptul ca imi intra de doua zile apa in masca si trebuia sa ies des la suprafata sa dau apa afara din ea. Unul din secrete l-am prins singur aseara cand ma barbieream si mi-am dat seama de ce de doua zile masca mea ia mereu apa. Al doilea lucru pe care l-am invatat a fost ca daca apesi usor in partea de sus a masii cu mana si sufli aer pe nas se elimina apa din ea.

In rest cele 30 de minute petrecute sub apa au trecut prea repede din pacate. Pentru ca este minunat sa stai inconjurat de pesti care vin sa iti manance din mana sau sa vezi tot felul de ciudatenii care mai de care mai interesante si mai hilare. O sa am multe multe filme, nu stiu cand o sa am timp de prelucrat si de montat, asa ca nu va promit ca le veti vedea in urmatoarele 2-3 zile dar cu siguranta le veti vedea.

3 comments

  1. Faza cu scuipatul o folosesc si eu; o altă metodă eficientă e lichidul de spălat pe mâini – acela care se găseșește prin toate farmaciile, hipermarket-uri sub formă de gel, la sticluțe mici.

    Eu azi încep curs de free diving. Am cochetat și cu ideea de scuba, dar free diving-ul mi s-a părut mai interesant (și mai ieftin) 🙂

    Iar pe Thassos, eu am urcat și pe munte, se vede foarte mișto insula.

    O modalitate foarte eficientă de a te deplasa in insulele grecești e cu scuter-ul. Hop-țop de pe scuter pe plajă, la masă, la înghețată…poți parca pe oriunde…:)

  2. Noi ne-am deplasat cu masina, desi intradevar la unele plaje au existat dificultati cu parcarea.

Comments are closed.