Time-lapse cu GoPro: Poiana Varbilau – Maneciu

Posted by

gopro-hero3 M-am jucat putin zilele trecute cu setarile de time-lapse de la GoPro. Camera am montat-o undeva in partea superioara a parbrizului, i-am dat drumul si am lasat-o sa isi faca treaba. Pozele sunt facute la 2 secunde; si cand ma gandesc ca initial vroiam sa setez la 5 secunde…

Surpriza mare a venit cand am ajuns acasa si, dornic sa vad ce a iesit, am legat imediat camera la computer, iar in loc de un video am gasit multe, multe poze. Asa ca mi-am dat seama ca trebuie sa invat sa „montez” pozele respective intr-un filmulet si mi-au trebuit vreo 10 incercari de rendering pana a iesit ce trebuie.

De asemenea am descoperit un bug in OpenShot (softul de prelucrare video), asa ca a trebuit sa construiesc si un mic script care sa redenumeasca fisierele ,astfel incat acestea sa nu mai aiba mai mult de 4 cifre in interiorul pozei. Fisierele originale de la GoPro se numesc G0012xxx (7 cifre), ceea ce face ca softul care creeaza video-ul sa nu functioneze.

Pozele le-am facut la 12Mpx (desi am inteles ca se recomanda 7Mpx). Cam 30 de minute de time-lapse la 2 secunde mi-au ocupat cam 3G spatiu de memorie, rezultatul fiind un video de 1 minut. Ma gandesc sa fac un time-lapse de la Ploiesti la Arad, desi nu am idee daca am atata spatiu pe cardul de memorie, plus ca o sa rupa si un super computer la montaj.

Gata, nu va mai retin, mai jos puteti vedea ce a iesit si abia astept sa va dati cu parerea si, de ce nu, sa ma si criticati:

2 comments

  1. E al naibii de utilă un GoPro la maşină. Câte chestii aş fi putut surprinde în trafic dacă aş fi avut o astfel de jucărie. În plus, cred că avea destul de multe minute filmuleţul şi aşa, pe repede înainte cum ai dat şi din ce-am putut observa, se vede super bine.

Comments are closed.