To be or not to be copied

Posted by

Daca pana acum stiam de existenta serviciilor gen copyscape care verifica daca cineva ti-a furat continutul sau o parte din continut, am gasit zilele trecute un site care arata si o parte pozitiva a copierii de continut de pe blogul tau, si anume incearca sa monitorizeze ce parti din articolele tale sunt copiate si eventual unde sunt trimise. Pentru ca daca scrii un banc bun, e normal ca cineva caruia i-a placut sa-l copieze si sa il dea mai departe prietenilor lui pe facebook sau prin alte retele de socializare. Si asta nu e un lucru rau in principiu. Deci te ajuta sa vezi cum reactioneaza cititorii tai si ce anume agreeaza din continut. Un fel de altfel de analytics.

De asemenea, nu interactioneaza cu scriptul de la Analytics deci se pot folosi simultan fara probleme. Instalarea scriptului pe blog se face destul de simplu. Merge atat intr-un site creat cu php cat si intr-unul facut in html. Nu cred ca exista inca un plugin de wordpress care sa faca asta, dar probabil ca voi face eu unul daca timpul imi permite asta.

Si ca sa nu va mai tin in suspans, iata ca va spun si despre ce serviciu e vorba, despre Blog Copy pe care il recomand oricui este interesat sa afle mai multe despre vizitatorii lui.

De asemenea, suntem asigurati ca nu se incearca identificarea unui anumit user cu ajutorul datelor pe care Blog Copy Monitor le colecteaza.