Tradesilvania, un nou exchange romanesc

Posted by

Unul dintre semnele insanatosirii pietei este si faptul ca apar noi exchange-uri si astfel lumea are posibilitatea de a cumpara si vinde bitcoin mult mai usor decat o puteau face in urma cu un an. Astfel, observ ca apar si pe piata romaneasca tot mai multe exchange-uri, un lucru foarte binevenit de altfel. Pe langa partea de exchange, fiecare incearca sa adauge un plus de valoare retelei, adaugand si alte beneficii suplimentare cum ar fi cele legate de oferirea gratuita a unui portofel securizat sau tot felul de alerte si API-uri menite sa te ajute sa interactionezi cat mai bine cu platforma lor.

Astfel, pe TradeSilvania ai posibilitatea sa faci exchange cu 16 criptomonede, de la cele mai populare pana la cateva pe care eu, personal, pana acum nu le-am studiat cu mare atentie. Ce mi se pare interesant este ca vad pe lista celor 16 (Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS, Litecoin, Bitcoin Cash, Stellar, TRON, Cardano, Dash, OmiseGO, Basic Attention Token, Augur, 0X, Golem, Electroneum) si Electroneum, moneda careia eu i-am dat mereu sanse mici de supravietuire.

Se poate face plata cu cardul bancar, se pot primi banii in contul bancar, iar portofelul digital oferit de ei are mai multe layere de securitate, oferind protectie sporita banilor tai. Are si autentificare in 2 pasi si sisteme anti-frauda sofisticate.

Alt beneficiu important al acestui exchange este faptul ca nu se aplica comisioane la tranzactii (exceptand fee-urile pentru mineri, de care cel mai probabil nu vom scapa niciodata si care oricum sunt foarte mici). Intotdeauna comisioanele au fost o problema destul de mare la exchange-uri, mai ales comisioanele de retragere, asa ca revin la ideea de mai sus in care va spuneam ca, cu cat vor fi mai multe firme de exchange, cu atat si ofertele lor si beneficiile pentru clienti vor fi tot mai atractive.

Tranzactiile se efectueaza foarte simplu, daca ai un card de debit Visa sau MasterCard atunci poti cumpara cu acesta imediat, fara niciun fel de restrictii, ceea ce faciliteaza intrarea de noi investitori in zona crypto, iar asta are ca rezultat o posibila crestere a pretului la majoritatea critovalutelor.

De ce sa cumperi printr-un exchange romanesc?

Pentru ca mie mi se pare mai sigura o astfel de tranzactie; cand apare o problema si trebuie sa stai de vorba cu un centru de suport din alta tara, lucrurile se rezolva foarte greu si poate dura saptamani sau luni de zile pana acestea se rezolva. De exemplu, eu am gresit o litera la adresa la un moment dat (in loc de Nr. 8 am scris Br. 8), iar corectia acestei mici erori mi-a scos peri albi si a durat cateva saptamani bune pana s-a rezolvat. De asemenea, un alt prieten a avut ceva probleme cu o plata prin Revolut si a durat 4 luni de zile pana a reusit sa o rezolve, ca sa nu mai comentez ca uneori am impresia ca vorbesc la ziduri cand schimb e-mailuri cu diferite centre de suport care nu par a avea habar de problema respectiva.

Pe ce monede as paria eu?

Sunt intrebat des asta si de fiecare data nu stiu ce sa raspund, pentru ca lumea acesta, a criptomonezilor, este atat de complexa si poate fi influentata de atat de multi factori, incat e greu sa prezici ce se va intampla cu ele in viitor (mai precis, e greu sa prezici care va fi valoarea lor), deoarece cu siguranta de disparut nu vor disparea. Eu sunt destul de interesat de Bitcoin si Ethereum, fiind 2 dintre cele mai puternice monezi de pe piata crypto, dar studiez uneori si despre monezi bazate pe alti algoritmi si criterii, unele sunt preferate din cauza tehnologiei pe care o folosesc, iar altele sunt preferatele mele pentru numele pe care si l-au ales, aici fiind doua pe care le pot evidentia – Bitcoin Gold (care nu reuseste sa impresioneze prea mult in fata altor monezi) si Nano (a carui preferinta legata de nume cred ca este destul de evidenta).