Turul Romaniei 2010 – Mocanita (ziua 12)

Posted by

Am ajuns seara, ne-am uitat la program, dupa ce am aflat ca e cam bataie mare pe locurile din Mocanita si ca ar trebui sa luam biletele la 7 dimineata, am decis sa punem cortul chiar in curtea gospodariei de vis-a-vis de gara. Pretul as zice ca e cam piperat, 43 Ron, dar avand in vedere ca la 8 cred ca nu mai aveai cum sa iei bilet ca deja ambele trenuri erau pline, cred ca pretul ar putea sa creasca si mai mult. Daca ai clienti, de ce sa nu le iei mai multi bani. In curtea omului mai erau doua corturi, niste englezi (asa le zic eu celor cu care vorbesc in engleza), Carmen (din Spania) si Julien (din Belgia) si inca o pereche de romani din Bucuresti, Ivona si R…. poate Robert, nu mai stiu.

Am pus de gratar si ne-am asezat cu totii la un pahar de vin si o friptana de pui. Eu m-am bucurat ca imi pot exersa engleza si ca am cu cine socializa. Am stat asa pana pe la doua noaptea.

Fumul groaznic de care auzisem nu e chiar asa gros si irespirabil. Trenul merge incet, iar peisajul este superb. Valea Vaserului este intr-adevar minunata. Sus ne astepta un spatiu mare cu banci de lemn si gratare. Trenuletul cu aburi este intr-adevar foarte interesant. Viteza este destul de mica, poate prinde maxim 30km/ora dar e perfecta pentru o astfel de croaziera.

Valea Vaser - Mocanita Valea Vaser - Mocanita Valea Vaser - Mocanita Mocanita

Si la final o poza de grup, Ivona, Robert, Carmen, Dana, Julien, vecinii nostri de cort de o seara inainte:

Din mocanita