Ultima zapada 2008

Posted by

Din pacate nu am avut timp de poze sau filmari. Sa zicem ca am castigat la „loto” un card cu multe multe puncte si am fost foarte grabiti sa le consumam. Zapada cam umeda dar te putea-i da bine totusi. Coada la telescaun: deloc. Nu dura mai mult de 10 secunde sa te urci in el.

Pe partie erau 3 nebuni (eu si 2 prieteni), 2 gagici una cu skiuri si una cu o placa pe care scria mare Oxigen (simpatica) un turist din estonia (iar m-am spart in figuri cu engleza mea in teleferic) si inca vreo 2 3 skiori care nu erau mereu aceasi, mai plecau unii mai veneau altii. In rest toata ziua ne-am dat doar cei enumerati mai sus.

Aventura a inceput bineinteles cu Sinaia. Ninsese azinoapte deci zapada de vis pe partie, dar, vesnica problema, vand puterni, telecabina oprita, asteptat 1-2 ore doar doar o pleca. De data asta au avut bunul simt sa ne spuna ca azi nu ii mai da drumul. Predeal – ploaie, Azuga – inchisa tot din cauza vantului puternic. Ultima optiune si speranta ramasese Kalinderu din Busteni. Deja vazand soarele frumos din Busteni ne si vedeam inapoi spre casa buzele umflate. Dar noroc, partia avea sapada, nu cea mai cea zapada, dar era zapada, nu zgariam placile. Doar ne-am udat rau la poponetz.

Ne-am dat pe ea de …. fara numar… pana la trei jumate cand nu ne-au mai tinut picioarele.

Probabil la Sinaia va mai fi zapada inca 3 saptamani de acum incolo dar nu cred ca sunt dispus sa dau 50 ron la benzina ca sa stau sa vad daca merge sau nu telecabina din cauza vantului. In concluzie placa se unge, se scot maine legaturile si intra in husa originala la iernat. Pana la iarna nu cred ca mai vede zapada. Decat daca ajung in austria dar sansele sunt tot mai mici pe zi ce trece sa ajung pe  partile din Kaprun.

One comment

  1. Eu am fost joi si vineri, dar nu am ramas in predeal ( chiar daca era zapada ) am preferat sa ma duc in Brasov unde era primavara si nici petec de zapada. imi pare rau acum ca nu m-am bucurat de ultima zapada de pe valea prahovei 😉

Comments are closed.