Un motor de cautare romanesc mai tare ca google

Posted by

Textul asta l-am auzit de n-ori pana acuma. Mereu si mereu romanului ii place sa se laude si sa spere ca poate concura cu google. Oricum okidoki.ro e prima tentativa serioasa de a avea un motor de cautare local.

Eu unul sunt incantat ca se va limita doar la cautarile de continut romanesc pentru ca sustin dezvoltarea web-ului romanesc.

5 comments

 1. e asa de stupid sidureros pentru mine sa vad ce usor a-ti devenit al 51 lea stat al apericii dar nu la masa cu ceilalti n50 ci la bucatarie nu mai aveti nici-o personalitate nu mai aveti o limba nationala nu mai naveti un suflet national
  Toate motoarele de cautare nu mai sunt in romana ci in americana cred ca Decebal s-a intors cu curul in sus in mormantul lui sa nu vada ce-au ajuns urmasii rusine fratilor

 2. Tradu-mi te rog ce ai spus mai sus ca m-ai ametit cu 50 de state si bucataria 🙂

 3. Salut,

  Pentru Haotik, traducerea mesajului de pe 31 iulie 2013 al lui george lupescu:

  E foarte dureros faptul ca am renuntat atat de mult la mandria de a fi roman si de a ne pastra spiritul national incat am acceptat sa trecem atat de mult de partea americanilor incat putem fi considerati niste catelusi loiali, iar urmatorul pas fiind sa fim declarati cel de-al 51-lea stat membru al Statelor Unite ale Americii. Chiar daca am deveni al 51-lea membru al SUA, tot am fi nevoiti sa suferim mai mult si tratati josnic pentru ca nu am fi tratati ca de la egal la egal, ci mai degraba ca niste muncitori de rand pentru ei. Drept urmare, trebuie pastrat spiritul national si mandria de roman prin lasarea unei amprente in digital si mai ales in Internet ca inca suntem in viata si sa o demonstram nu prin subordonarea capitalismului american ci prin dezvoltarea unei atmosfere virtuale proprii tarii noastre. Cum majoritatea motoarelor de cautare sunt in limba engleza inseamna ca noi nu am reusit sa ne impunem in aceeasi masura ca ei, desi facem parte din lumea virtuala intr-o foarte mare parte si noi.

  *incheiem traducerea*

  Nu cred ca a inteles ultima parte a postarii unde ai spus ca sustii dezvoltarea web-ului romanesc. Omul probabil si-a spus opinia despre acest subiect si nu a dat prea multa atentie postarii in sine.

  -BXG

 4. ma intreb cati urmaresc jurnalele (.log) lui apache si cati dintre „specialistii” online-ului romanesec, nu numai ca au la cunostinta despre user agentul AndStart dar stiu despre lansarea motorul de cautare AndStart.

  personal, nu ma recomand „specialist”. insa, stiu si urmaresc cu mare interes evolutia lui AndStart de aproape 3 ani si cred ca pot afirma ca sunt prima persoana care a luat la cunostinta despre lansarea sa in liniste, fara trambite si tam-tam-uri… fara prea multa analiza, am motive sa consider ca pentru prima data in istoria internetului romanesc, am asistat la lansarea primului motor de cautare romanesc in adevaratul sens al cuvantului. … tot ca „nespecialist” am indraznit sa-l testez zilnic. in ciuda faptului ca momentan interogheaza doar 2% din indexul sau, consider rezultatele ca fiind multumitoare. se simte ca nu sunt site-uri care platesc pentru a sta in fata, ca atare, fara discriminare, returneaza rezultate corecte. astept cu mare interes momentul cand va ridica limitarea dar, de acum, sunt ferm convins ca imi va oferi nenumarate motive pentru a parasi celelalte motoare de cautare.

Comments are closed.