Ups, am pierdut datele

Posted by

Nu acum, ci in urma cu cativa ani. De fapt am pierdut ceva date importante si in urma cu doua luni, dar nu din cauza curentului, ci a unui plugin care mi-a sters din google docs un document. Dar orice ai zice, sa pierzi datele poate insemna uneori ruinarea companiei. Mai ales daca compania ta e mica si toate datele importante erau doar pe calculatorul sefului.

Si de ce sa treci prin acest cosmar (credeti-ma e un adevarat cosmar sa pierzi date importante), cand poti pur si simplu sa ai un UPS APC care sa te protejeze de caderile de tensiune sau de fluctuatii nedorite.

Si daca tu crezi ca doar situatia de mai sus e singura in care poti avea tensiunea crescuta (la inima, nu la reteaua de electricitate), te invit sa vezi doua clipuri in care cei de la azerty.ro expun doua situatii in care ar fi bine sa nu ramai fara curent.

Puteti viziona cele doua clipuri aici. Si dupa cum vedeti nu numai datele le poti pierde, ci si alte echipamente electronice din casa.

Si va spun ca eu am astfel de protectii in casa, pentru ca la mine e la ordinea zilei sa sara sigurantele. Nu mai zic ca acum 2 zile ajung acasa si sotia imi spune: „Avem o mare problema, nu mai avem curent, dar vecinii au”. Am reusit sa ard pana si siguranta de la panoul central. Daca va intrebati de ce? Am o plasma de 300 wati, o plita cu inductie de 7000 de wati (da, nu e nici o greseala, merge si pe 380), si daca pornesc astea, cuptorul electric, masina de spalat, se cam intampla sa sara sigurantele.

Va dati seama ca tot acest consum creeaza fluctuatii de tensiune care pot afecta computerul sau datele din el. Oricum UPS-urile mi-au fost foarte bune si cand aveam reteaua de cartier si aveam serverele care imparteau banda si dadeau net la toata lumea; din pacate se cam dusesera acumulatorii si le-am dat.

Va invit la final sa imi spuneti in comentarii ce alte situatii in afara de cele din clipuri, sau expuse de mine ati trait si un UPS v-ar fi prins bine, ca sa nu zic ca ar fi fost de aur.

5 comments

  1. Extensia de la chrome numita Open Google Docs atunci cand sterge un document nu il pune in Trash, si am testat pe un document atat de important asta ca nici macar nu pot sa va spun ce document era. Si s-a dus 🙂

  2. de exemplu eu am vrut ieri sa curentez pisica dar se oprise curentul pe toata scara blocului. am fost foarte nefericit. spune-mi, te rog, de care UPS sa-mi iau, de 5.000 sau de 10.000 de W?

  3. Tu stai la casa, iar baca ta e cu vele, nici macar nu-ti trebuie curent 😛

  4. de fapt m-am mutat la bloc in dr. taberei de mai bine de un an:) iar barca e ea cu vele, dar asta vara i-am cumparat si un motor electric. so… zi cu ups-ul ala ca e pisica nerabdatoare:))

Comments are closed.