Veliko Tarnovo, primele impresii

Posted by

Se spune ca Veliko Tarnovo este un fel de Sibiu al Bulgariei, dar mie prima impresie pe care mi-a creat-o a fost ca este mai mult un fel de Baile Herculane.

Nu sunt muntii atat de inalti ca cei de la Baile Herculane, sunt mai mult niste dealuri stancoase, dar mixtul de case si cladiri parasite si cladiri noi construite deasupra acestora imi aduce aminte de un peisaj asemanator cu cel de la Baile Herculane.

De asemenea, pe strazi am vazut multi turisti, vorbeau germana, italiana, erau si romani printre ei, iar atmosfera pe strazi e una specifica litoralului. A doua impresie pe care am avut-o a fost legata de faptul ca undeva jos, in vale, se ascunde marea si eu habar nu am de ea. La ceas de seara, de asemenea, era inca destula agitatie pe strazi si iti crea din nou impresia de statiune.

Pentru masa de seara, am ales un restaurant laudat pe alte bloguri, Shtasliveca, iar mancarea a fost pe masura laudelor citite. E drept ca puiul meu era cam prea condimentat (pentru gusturile mele), dar a fost foarte apreciat de catre Dana. Masa a costat cam 25 leva (aproximativ 60 de lei) pentru doua persoane, dar abia am putut manca tot.

Prea multe am inteles ca nu sunt de vizitat, incercam sa vedem maine cum se poate ajunge la Cetatea Tsarevets, ca din ce am vazut e cam cel mai atractiv loc de vizitat din zona. In plus, nu vrem sa alergam prea tare pe strazile orasului, ca ne asteapta o piscina pe acoperisul hotelului la care ne-am cazat si ar fi pacat sa nu ne relaxam putin acolo in a doua parte a zilei.

Am mai vazut pe net o cascada destul de faina, Cascada Hotnitsa, dar cred ca o sa ajung la ea cu alta ocazie, chiar daca pare interesanta de vizitat.

Fotografii Veliko Tarnovo

2 comments

    1. Am corectat multumesc, se pare ca eram prea adormit aseara cand l-am scrist, trebuia si cu H2.

Comments are closed.