Veliko Tarnovo, arta stradala

Posted by

Mie imi plac desenele de tip graffiti, le consider o exprimare artistica si, daca nu arata semne obscene, le consider perfecte pentru a anima viata oricarui oras. In vizita mea la Veliko Tarnovo am avut ocazia sa admir sute de astfel de creatii anonime, facute cu mult gust si cu mult bun simt, spre deosebire pe cele care le vad prin Romania.

Timp de cateva zile am fotografiat tot ce am gasit pe stradutele inguste ale orasului. Nu stiu daca le-am gasit pe toate (probabil ca nu) si nici daca erau multe alte stradute cu astfel de capodopere. Printre ele sunt si alte cateva fotografii cu basoreliefuri aflate pe unele cladiri. De asemenea, mi-a placut mult ideea de ghivece in sticla si am considerat-o a fi tot o forma de arta, astfel incat o sa apara in pozele de mai jos.

As vrea sa vad si pe la noi astfel de capodopere, chiar au fost unele pe un perete in Gara de Nord, care mi-au placut foarte mult, cu trenuri, insa nu am apucat sa pun pozele facute atunci pe blog. Intre timp, am vazut ca se lucra la o alta pictura pe acel perete, asa ca vechile desene au disparut.

Street Art – Veliko Tarnovo