Vise…

Posted by

Voi visati? si daca da? La ce visati?

Stati linistit nu ma refer la visele avute in timpul somnului, ci la visele voastre de zi cu zi. Ce v-ar place sa fiti sa simtiti si sa aveti. Eu imi impart visele in 2 categori, unele marunte, nedemne de luat in seama, visele unui om obisnuit, o casa mai mare, o masina, chesti din viata de zi cu zi. A doua categorie de vise, sunt mai ciudate, pentru uni, foarte interesante pentru mine. Le voi descrie pe ambele aici pe scurt si probabil voi revenii odata sa le prezint mai in amanunt.

Primul vis l-am numit World 2.0, asa cum webul se skimba si sa ajuns la web 2.o cred ca si lumea ar trebuii sa se schime si sa creeem World 2.0, o lume mai buna, mai perfecta, o lume de care daca Dumnezeu ar revenii pe Pamant sa fie mandru ca gaseste asa ceva.

Ce as adauga eu in acest World 2.0? Ceva case cu panouri solare asfel incat sa se intretina singure din punct de vedere electric, si daca s-ar putea si un put care sa aduca apa din subteran, ar fi practic independenta. Nu stiu acuma cat oxigen produce un copac sau o planta dar daca as sti as calcula ca plantele din jurul casei sa produca exact oxigenul necesar celor ce locuiesc in aceasta casa. De asemenea as mai adauga in acest World 2.0 masinile pe baza de curent electric. Stiu ca sa facut una in america care are performate de viteza comparabile cu cele ale unui Porche dar care este extrem de scumpa. Oare oamenii aia nu ar putea dona omenirii planurile unei asfel de masini sa poata fi contruita in orice colt al lumi, de catre oricine? Si ar mai fi destule de adaugat, de studiat, de facut. Probabil o sa revin la un moment dat cu mult mai multe detalii despre acest vis.

Al doilea vis al meu este construirea unui oras in spatiu, stim bine ca omenirea se apropie de un punct in care probabil pamantul nu ne va mai putea sustine. Se tot fac socoteli si calcule ca nu va putea sustine Terra mai mult de 15 miliarde de locuitori si noi suntem vreo 7 miliarde acum ajungand la 9 in 2050. Oricum, doar calcule, un buton rosu pe mana unui idiot si un atac atomic poate micsora mult cifrele de azi. Oricum, cum ne batem joc de pamant si acesta e pe zi ce trece mai poluat, mai distrus, mai deteriorat, ideea construiri unor orase plutitoare unde fiecare strop de oxigen va fi bine cantarit si apreciat, nu mai pare una chiar asa fantastica. Oricum daca in cazul primului vis as putea crede ca poate fi realizat, in cazul celui de-al doilea e mult mai greu. De vreme ce pentru o simpla statie orbitala internationala au fost necesare fonduri si eforturi ale mai multor state bine dezvoltate.

Tot legat de visele mele, am apucat sa povestesc unui prieten si se cam uita ciudat la mine, nu intelegea ce pot vedea eu asa de interesant sa aduc orice contributie, oricat de mica, omenirii. Nu stiu, sa stiu ca datorita mie omenirea a mai facut un salt din salbaticia in care se afla, ar fi o multumire pe care nimic nu ar putea-o egala, nici bani, nici putere.

Ce as mai fi eu curios…. oare alti oameni au asemenea vise? Isi pun probleme de genu: ce pot face eu pentru omenire? cum pot ajuta omenirea? sau sunt doar eu un nebun singuratic care urla la stele…

One comment

  1. Lumea e deja 2.0
    Tu ai vise romantice din vremea in care indivizii de exceptie ridicau omenirea prin eforturile lor (inventii, politici, reforme). Asta era lumea 1.0
    In lumea 2.0 fiecare individ aduce o contributie mica la ridicarea umanitatii, la fel cum wikipedia e formata din farame de informatii adaugate de anonimi. Deci daca vrei sa ridici omenirea adu-ti mica ta contributie anonima, si nu astepta vre-o rasplata sau recunostinta. Puterea sociala, nu individuala, asta e lumea 2.0

    Si nu esti singur, stai linistit. Suntem multi, om razbi noi cumva la lumina 😀

Comments are closed.