Voi nu v-ati saturat de glumele cu cireste?

Posted by

Inteleg ca acum 2-3 ani au fost la moda, era ceva nou si subiectul parea cat de cat amuzant, desi nu-mi amintesc nici atunci sa ma fi tavalit pe jos pe ras la vreo poanta legata de pretul excesiv al cireselor.

Dincolo de asta, da, sunt scumpe cand apar primele, dar pe masura ce se coc altele si altele, pretul scade treptat, iar in luna iunie, spre final, toata lumea isi poate permite macar sa guste 1 kg de cirese. Stiu ca anul trecut, la final de sezon, am luat o plasa mare si jumatate; nu am mai putut-o manca si s-a stricat.

La fel precum ciresele, avem zilnic pofte care ne scot bani frumosi din buzunare si pe care i-am putea economisi pentru vremuri cu oportunitati mai bune. De ce sa cumpar acum cirese, chiar si o mana, de pofta, cand stiu ca peste o luna pot cumpara cateva kilograme cu aceiasi bani si manca pe saturate? La fel se intampla cu toate legumele si fructele de pe piata in extrasezon. La fel se intampla atunci cand apare un telefon nou, o pereche de adidasi la moda sau orice altceva care se vinde la suprapret in momentul aparitiei.

Putin de colo, putin de dincolo, se pot economisi sume importante de bani; si dupa cum vedeti, eu nu zic sa nu va cumparati lucruri, vacante, orice…, dar cumparati-le la momentul oportun, pentru a putea beneficia de cel mai bun pret.

In vacante tot asa, va duceti in plin sezon, ca atunci se duce toata lumea, chiar daca e mai scump?

Nu vreau sa va critic, dar nu intrevad vremuri prea relaxante din punct de vedere financiar si ar fi bine sa fiti cat mai atenti la banii vostri si la cheltuielile pe care le faceti.