Daca vreti cu adevarat o schimbare

Posted by

Aseara s-a intamplat ceva neasteptat, poporul pare sa se fi trezit din somnul cel mai adanc si si-a dat seama ca trebuie sa faca ceva, pentru ca in viitor sa le fie mai bine. E un semn, speranta unui nou inceput. Dar pentru ca sa existe acest inceput, trebuie ca schimbarea sa se faca in fiecare din noi.

Sper ca de la noul presedinte sa invatam cate putin despre bun simt. Asta ar fi un prim pas, foarte mic in evolutia noastra spre o tara civilizata. Apoi urmatorul pas catre schimbare pe care trebuie sa-l faci este acela de a te educa. Sa citesti mai multe carti, sa fii mai atent la ce se intampla in jurul tau si, nu in ultimul rand, sa muncim mai mult.

Eu am o teorie pe care o spun mereu celor din jurul meu. Orasul meu, sau al tau, nu este plin de gunoaie din vina primarului care nu face curat. Stiu ca pe de o parte poate are si el o mica vina, dar hartia aceea aruncata pe jos pe strada in loc sa fie pusa la cosul de gunoi, nu e din vina primarului. De multe ori, cand stau in statie si astept autobuzul, vad oameni care arunca diverse ambalaje pe jos. De obicei sunt atent la ei, ce zic, ce vorbesc cand sunt insotiti de altcineva si mereu aud aceleasi texte: primarul fura, guvernul fura, toti sunt de vina pentru mizeria in care se afla. Dar in urma cu 5 minute, el cu mana lui a aruncat o hartie pe jos si nu i-a pasat.

Chiar cu un presedinte care pare facut din alt aluat (asa ziceau cativa ziaristi si mi-a placut expresia), nu vor veni vremuri mai bune, nu va curge lapte si miere, mai ales ca nici prin tari mai civiliate nu mai curge de cativa ani nici laptele, nici mierea ca in perioada de dinaintea recesiunii. Asadar, daca vrei sa iti fie bine, fa mai mult decat sa mergi la vot, educa-te, invata si munceste putin mai mult!

3 comments

  1. Nu stiu ce schimbare o sa vedem daca actualul presedinte o sa ajunga premier… 🙂

    1. Asta ramane de vazut. In plus Basescu a facut destul de multe lucruri bune zic eu.

  2. Se prea poate ca hartia aruncata pe jos sa nu fie din vina primarului dar problema e mult mai complexa, in sensul ca persoana care da tonul unei actiuni pozitive si in acelasi timp cel care o sustine este persoana de la varf. Nu cred ca e organizatie/companie pe lumea asta in care managerul sa fie delasator iar angajatii sa zbarnie.
    Am aici doua exemple de dat: Amsterdam, unde Minstrul mediului a inceput sa mearga spre minister folosind bicicleta si Bari, oras din sudul Italiei, unde pana acum ceva ani era prlin de rahati de caine pe strazi iar acum numai e nici unul. In al doilea caz s-a folosit ”fortza” in sensul ca cei care nu curatau dupa caini isi luau o amenda de 500 de euro!

Comments are closed.