I want: Jetman Dubai – Young Feathers

Posted by

Asta e cea mai tare chestie pe care am vazut-o vreodata. Visul omului de a zbura atinge, prin acest device de dimensiuni reduse, perfectiunea. Daca celebrele wingsuits iti ofereau partial iluzia ca zbori, fiind de fapt in picaj, de data asta, 2 oameni (de fapt sunt 3, cu cel care filmeaza) au demonstrat ca omul poate zbura liber.

Turboreactoarele de genul acesta sunt folosite la aeromodele, le vazusem si eu pe net acum cateva saptamani, iar pretul lor este destul de acceptabil. Cele din film sunt fabricate de JetCat USA, iar pretul lor incepe de pe la 3000$, desi din ce imi aduc eu aminte, mai trebuiau si alte componente atasate motorului, pentru o buna functionare. Oricum, tot la ei pe site gasiti tot ce va trebuie.

Eu m-am uitat dupa ele dupa ce am vazut cativa nebuni care si-au montat un asemenea motor la placa de snowboard. Nu m-am gandit niciodata ca pot fi atasate pe un mic model cu aripi, iar in centru sa stea un om. Oricum, dupa cum vedeti, e nevoie de 4 astfel de turbine (sunt motoare cu reactie in cel mai pur sens al cuvantului) pentru a transporta greutatea unui om, cat si rezervorul de combustibil.

Oricum, sper ca in maxim 10 ani sa avem posibilitatea sa facem un asemenea sport, precum in ziua de azi putem sari cu parasuta. Eventual, poate se vor face motoare de dimensiuni si mai mici si care sa dezvolte o forta asemanatoare cu cele de la JetCat.

Filmul e sublim si l-am urmarit cu sufletul la gura, plin de admiratie, dar si invidie, pentru cei doi protagonisti:

„If you have a dream, if you have an idea, even it’s crazy, try it.”

[ via The Verge ]