Webstock 2012 – The Mindset

Posted by

 Poate ca titlul suna ciudat, dar asta a fost una din caracteristicile pe care le-am urmarit la cei din jurul meu la Webstock 2012. Nu am sa va vorbesc despre toti speakerii, ci doar despre cei care mi-au ramas in mod special in minte. Oricum, in partea a doua a zilei, mi-am ales sala dupa speakeri si nu dupa subiectele abordate. Exista oameni care spun intotdeauna lucruri misto, chiar si atunci cand prezentarea lor contine o singura poza.

Cristian Gog – perceptii asupra realitatii

Urma sa scriu cat de curand un articol legat de perceptii de realitate si de ce vedem noi ca fiind realitate. Din pacate, a explicat Cristian Gog cam toate elementele esentiale din acest concept in prezentarea lui. Cand iti auzi propriile idei prezentate pe scena, nu poate decat sa te bucure si sa mai speri ca totusi poate ca nu esti asa nebun de legat de lucrurile care ne definesc pe noi ca oameni. De impresionat nu aveau cum sa ma impresioneze, doar am aceste idei in cap de multa vreme, dar sper ca prin sala au fost oameni care sa le priceapa sau sa priceapa macar o parte din ele.

Eduard Novak – Mindset de invingator

Mi-a ramas foarte bine in cap, din povestea lui, urmatoarea fraza: „Dupa 8 ani de antrenamente, mi-am dat in sfarsit seama unde greseam, aveam nevoie de o echipa pentru a lua aurul„. Si cuvantul echipa mi-a sunat mult in minte si dupa aceea.

Apoi, mi-am dat seama ca pentru a ajunge campion (in orice, oriunde) trebuie sa ai acel mindset de campion. Cand cariera sportiva parea ca s-a terminat si ca totul e doar o amintire, a continuat sa lupte, sa caute solutii si sa gaseasca in final resursele fizice si psihice pentru a deveni din nou campion.

Bobby Voicu – De ce?

La trainingurile de NLP si dezvoltare personala, mai auzisem de tehnica celor 5 intrebari, dar nu m-am gandit niciodata ca se poate aplica si atunci cand discuti cu clientul in stabilirea unei campanii. Cred ca e utila in foarte multe lucruri in viata si nu ramane decat sa imi pun intrebarea: De ce scriu pe blog?

Andrei Rosca – Riscuri cu cap si riscuri fara cap

Desi intotdeauna imi place atunci cand vorbeste Andrei Rosca si cam tot ce a spus despre riscuri a fost interesant, m-a pus serios pe ganduri una din frazele pe care le-a spus, aceea in care experientele pe care le avem creeaza noi conexiuni neuronale. Desi era pusa aceasta fraza in contextul riscurilor pe care ni le asumam, e clar ca nu am nimic de pierdut daca voi avea parte de cat mai multe experiente in viata. Asa ca, probabil, daca nu voi uita aceasta lectie, nu voi mai spune nu de acum incolo niciunei provocari care mi se va ivi in cale.