Yahoo Open Hack Europe – Ziua 2

Posted by

Dimineata am putut asista la o discutie la masa rotundaa cu ziarisi care au adresat pe rand intrebari lui Todd Hay, seful Yahoo Developer Network, Raymie Stata, CTO Yahoo si Ebbe Altberg, SVP Media in cadrul Yahoo.

Dintre intrebarile puse am putut selecta cateva idei pe care vi le scriu mai jos:

 • O parte din hack-urile prezentate in cazul evenimentului, sau uneori un programator care a demonstrat ca e intradevar bun a fost angajat dar acestea nu fac parte din scopul evenimentului si pot fi numite „happy accidents”
 • Nu intentioneaza in viitorul apropiat sa deschida un „developer center” in Romania.
 • Evenimentul se organizeaza in diferite colturi ale lumii si pana acum au avut cam peste tot cate o editie mai putin in Africa.
 • In fieare parte a lumii unde are loc Open Hack gasesc anumite profile ale programatorilor din zona.
 • Numarul echipelor inscrise in concurs a fost foarte mare, asa ca au trebuit sa faca o selectie a lor. Intrebat despre cum a facut selectia Todd a spus: „in principiu, pentru ca nu stim nimic despre ce proiecte vor vrea sa faca, am selectat dupa ordinea inscrierii lor”
 • La intreabarea ce anume ar putea definii compania Yahoo pe piata raspunsul a fost foarte clar si misto: Yahoo: The Premiere Digital Media Company
 • Yahoo nu a sponsorizat in vre-un fel participarea echipelor din alte tari si acestea au venit pe banii lor la eveniment.
 • Inainte de evenimet e greu sa preconizeze care va fi focus point-ul, se astepatau la multe aplicatii mobile dar au observat foarte multi pasionati de partea hardware a proiectului.
 • Developeri se ajuta mult intre ei, chiar daca sunt in cadrul unei competitii si practic concureaza in competitie la capitolul executie dar sharuiesc knowlege-ul lor celorlalti fara probleme.

Dupa discutia cu ziaristi am stat de vorba cu Subiectiv, cred ca singurul blogger aflat la eveniment in afara de mine. Desi il am in reader si il citesc nu ma gandeam ca la un moment dat o sa il si intalnesc. Mi s-a parut foarte de treaba si am stat de vorba cu el mai multe despre blogging, wordpress si altele de genul.

Apoi am asistat la prezentarea proiectelor. Mi-a placut ala de face recognition dar daca zic ei ca e asa bun softul lor le recomand linkul urmator. Cred ca in viitor v-a fi foarte utila o astfel de aplicatie si mie unu mi-ar placea sa scot telefonul sa fac o poza si sa aflu cateva informatii despre respectivul. Asa as putea descoperi ca domnisoara x care sta pe peron si asteapta trenul/metroul odata cu mine este si ea mare snowboard si am putea sta de vorba pe peron despre asta. Doar nu va gandeati ca o sa fiu curios cine e tataie ala de langa mine, sau poate cine stie, poate descopar ca e antrenorul de fotball/basket al echipei preferate.

Cel cu ferma a facut furori, e fun, si eu ca si altii am ramas impresionat de el, dar nu vad de ce ar fi asa util. I-am intrebat pe baieti daca au vreo idee cand avem un Wunderland in Romania, si am uitat sa le recomad si expozitia de trenuri de la Sinaia.

A mai fost destul de interesant proiectul cu conectarea prin refid la diverse siteuri de socializare.

Am avut si echipa Fillr cu un proiect, din pacate nu au fost insa printre castigatori. Oricum fiind la primul eveniment de genul asta au avut de invatat multe si au venit sa invete, nu sa castige.

Am apucat sa stau ceva mai mult de vorba cu Octav Druta, de asemenea mi-a placut realizarea proiectului lui, WonderPlaces. In urma discutilor mi-a mai dat odata de gandit despre ce inseamna sa fi antreprenor si despre ce inseamna sa fi angajat. Mi-a spus si despre ce directii as putea lua in viata si ca daca iti place ceva, atunci „do it”.

Avem si poze bineinteles. Multi giga dar am selectat doar cateva pentru a le pune pe blog.

 

2 comments

 1. Spuneai ca se asteptau la multe aplicatii mobile? Yeah, sure… nici macar nu au avut o categorie pt asa ceva…

 2. Imi plac pozele, ti-am furat si eu cateva sa le pun pe facebook 😉

Comments are closed.