Mor de poftă, da’ fac nazuri: de unde am luat un burger de vită cu cheddar, bun, în Suceava? Află aici!

Posted by

Sunt mofturos când vine vorba de burgeri, deci nu e de mirare că mă învârt în jurul restaurantului Pepper Grill’n Chill din Suceava. Află aici de ce!

Cum arată un burger bun pentru mine? E simplu: nu tre’ să aibă prea multe toppinguri, burgerul în sine ar trebui să fie mușcabil fără să-ți disloci mandibula, carnea să fie nice and juicy, iar pâinea să fie ușor de mestecat (if you know, you know – mai ales cei care ați mâncat burgeri ai căror chifle erau cauciucate și trebuia să le mesteci forever.) So – de ce sunt fană burgeri de la restaurant Pepper Grill’n Chill din Suceava?

De ce Pepper?

Well, în oraș, conform standardelor proprii, puțini fac burgerul cum trebuie. Un burger de vita cu cheddar Suceava de la Pepper îndeplinește toate criteriile mele:

  • E mai lat, nu mai înalt, ceea ce îl face ușor de mușcat.
  • Are toppinguri care complementează carnea, nu o îneacă.
  • Sosul este subtil, plăcut, care ajută la feelingul smooth al fiecărei mușcături.
  • Carnea este preparată perfect: ușor pârlită la margini, zemoasă în interior.
  • Chifla e soft, ușor crocantă în exterior.

Cireașa de pe tort? Pepper e genul ăla de restaurant la care te simți fancy fără să dai o căruță de bani, deși price range-ul lor e puțin mai piperat în comparație cu ce poți găsi prin Suceava. Still, e accesibil, motiv pentru care merg destul de des la ei.

Care este my #1 pick?

The Old One – îl comand mereu fără ketchup, dar doar pentru că nu-mi place ketchup-ul în general. The Old One face parte din categoria burgerilor cu cheddar, dar are niște bacon, ceapă caramelizată și murături extra, ceea ce îl fac sățios și un adevărat guilty pleasure.

Cu ce comand de obicei The Old One?

Dipper fries cu brânză și sos aioli, pentru decadență pân’ la capăt. De obicei, comand și un cocktail non alcoolic dacă iau prânzul – ceva acrișor, ca să mai taie din grăsimi. Ori asta, ori o sticlă de Socată Artizanală, că prinde bine.

Dacă n-aș ține la siluetă (și dacă aș avea un copac în care cresc bani), aș comanda zilnic ceva de la Pepper. Întrucât nu vreau să mă rostogolesc până la muncă și am pisici acasă de hrănit, mă rezum la a comanda cam aceleași lucruri de fiecare dată.

Alte preparate pe care le-am încercat de la Pepper și au fost tasty:

  • Quesadilla
  • Rooster Burger
  • Cartofii țărănești (care devin better and better de fiecare dată când îi comand)
  • Raclette Burger
  • Adana Kebab
  • Millefeuille
  • Cheesecake

Cum e vibe-ul la Pepper?

Nice, cozy, cochet. Pepper e un local de la intrare din cartierul Obcini la care-mi face plăcere să stau. Uneori, nici nu prind loc la masă de popular ce e, lucru care, pentru mine, e un atu – cu cât mai aglomerat e un restaurant, cu atât vor fi mai fresh ingredientele.

In any case, așteptarea pentru o masă e worth it, însă în marea majoritatea a timpului găsesc mereu un loc cu soțul să ne delectăm cu un comfort food perfect după acele săptămâni în care nu ne-am văzut capul de treabă.

Ca amenajarea spațiului interior, e de apreciat – au decorațiuni atipice, cu tablouri al căror artă ies din ramă, un design de interior cu un je ne sais quois retro și o atmosferă intimă, jazzy and snazzy. Vara, îmi face plăcere să stau și pe terasă – e un loc umbrit, cu verdeață.

All in all, recomand cu drag Pepper; au burgeri buni, perfecți pentru oameni ca mine care strâmbă din nas și fac nazuri când vine vorba de mâncare. Dacă au reușit să mă cucerească pe mine, cu siguranță vor fi și pe placul oricărui pofticios.

Contact:

Calea Obcinelor 2, Suceava

Blocul MotoVelo, lângă Spitalul Județean de Urgență

0330 402 405

Sursă foto: peppergrill.ro