Uleiul de măsline extravirgin și oțetul balsamic nu trebuie să lipsească din bucătărie. Totul aici

Posted by

Știi ce nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta? Pe lângă condimente de bază și un stoc bun de legume și fructe, uleiul de măsline și oțetul balsamic. Vei avea nevoie de așa ceva pentru o varietate de rețete sau pur și simplu pentru a găti rapid și cu gust salate lejere de vară. Totul aici vei afla despre aceste două produse și de unde le poți comanda rapid și în format bio.

Hai să vorbim pe rând despre fiecare dintre cele două și să vedem totul aici despre calitățile lor în gastronomie

  • Uleiul de măsline extravirgin este regele din bucătăria ta. De ce?

Folosim ulei de măsline la o varietate de mâncăruri, pentru a asezona sau a marina, pentru a frăgezi și așa mai departe. Știai că nu vorbim aici despre orice tip de ulei? Cel extravirgin este cel recomandat atât de chefi, cât și de doctori. Trebuie să aibă el ceva al lui, de aceea este și numit elixirul de aur al Mediteranei. De ce trebuie să-l avem și să-l folosim la noi în casă?

  • Oferă gust desăvârșit mâncărurilor noastre. Uleiul extravirgin în sine are un gust fructat, complex, cu note amărui sau ușor piperate. Atunci când vei pune un pic de ulei peste bruschete, salată, în supă cremă sau în ce mai vrei tu, vei adăuga rafinament și profunzime gustului și nu doar grăsime. Preparatul culinar devine o experiență de gust!
  • Este foarte sănătos și nu doar gustos. Știai că uleiul de măsline extravirgin este plin de grăsimi mononesaturate, vitamine și antioxidanți. Acesta ajută extrem de mult organismul: susține sănătatea inimii, reduce inflamațiile și protejează celulele. O linguriță de ulei de măsline pe zi chiar este recomandată de medici. Totul aici!
  • Îl poți folosi în multiple moduri. În preparate crude: salate, legume, humus, în sosuri, aici devine frapant. În preparate gătite la temperaturi medii: pentru sotat legume, la sosuri, la copt. Totuși, trebuie avut grijă pentru că nu este bun a fi gătit la temperaturi înalte!
  • Ajută la potențarea aromelor! Oferă gust ingredientelor cu care intră în contact, dar nu le acoperă aroma și savoarea. Unește aromele într-un mod divin.
  • Oțetul balsamic bio – un melanj perfect de acru-dulce

Știi care este aliatul perfect al uleiului de măsline bio? Oțetul balsamic! Un produs de calitate, organic, care denotă o dulceață subtilă și o aciditate echilibrată va fi perfect de avut în bucătărie. Și le găsești pe ambele la magazinul online BioCorner.

  • Mix de dulce-acrișor unic, cu note fructate și lemnoase – oțetul balsamic e aici să-ți trezească papilele gustative.
  • Acest ingredient savuros devine maestrul echilibrului în spațiul tău de gătit. Poate adăuga aciditate grăsimii unui preparat sau, din contra, dulceață pentru a completa bine gusturile prea sărate. E ca o pată de culoare într-un tablou tern.

Cum poți utiliza optim oțetul balsamic?

  • În salate e ideal pentru dressing, la fel ca și uleiul de măsline.
  • În garnituri, pentru a le scoate în valoare: căpșuni proaspete, înghețată de vanilie, brânzeturi. Contrastul va fi unul care te va face să te lingi pe degete.
  • Pentru pește și carne, oțetul balsamic bio este ideal în glazură, la copt sau pentru marinat.
  • În reducții: îl poți fierbe până se îngroașă într-un sos mai siropos, ideal pentru a intensifica gustul și decora farfuria.
  • Ca digestiv natural. Așa cum e recomandat să iei câte puțin ulei de măsline zilnic, așa poți face și cu oțetul – pentru o digestie mai bună.

Le-ai descoperit calitățile. Acum, comandă-le pe amândouă de la BioCorner și completează-ți bucătăria cu savori mediteraneene!

Contact:

0737 55 66 22
comenzi@biocorner.ro