Blogspot calea catre succes sau insucces

Posted by

Am vazut ca multi au bloguri pe blogspot, desi platforma de la wordpress e mult mai eleganta si mai aratoasa.

Blogspot e vazut de unii blogeri ca mama internetului. Demult un prieten mi-a zis ca daca google este tata, atunci mama este blogspot. Si ca pentru anumite lucruri e chiar foarte bun. Cand am inceput sa scriu acest articol ma gandeam doar la partiele lui rele, lucuri care ma deranjeaza si care m-au dus la ideea de a scrie despre asa ceva pe blog. Apoi am zis, ca daca tot scriu, nu ar strica sa scot in evidenta si putinile lucruri bune pe care le are blogspot. In primul rand il poti folosii pentru linkuri, scri zilnic cate un articol si in a unsprazecea zi pui un articol care sa contina link pe un site/blog din acelasi domeniu pe cuvintele cheie targhetate. Apoi faci iar 10 zile pauza in care pui un articol pe zi si porma iar mai bagi un link la ce te intereseaza. Se pare ca are ceva ceva influente in SERP si PR chestia asta. Si cam atat cu avantajele lui.

La dejavantaje o sa incep intai cu comentarile, faptul ca stiu ca nu atunci cand cineva da click pe numele meu nu ajunge pe blogul meu, deja ma deranjeaza, si daca chiar nu am ceva serios de spus, atunci mi-e sila si nu mai comentez. Asfel banuiesc ca cei care au bloguri pe blogspot au parte de o rata de comentarii mult mai scazuta decat in general.

Al doilea lucru pentru ii dau o bila neagra celor de la blogspot este pentu putinele teme disponibile pentru blogeri si modalitatea destul de greoaie in care acestea se modifica. Rar am vazut o tema customp pe blogspot, in 99% din cazuri var aceleasi teme standard care din pacate nu sunt nici prea aratoase. Vreo 2 3 imi plac si sunt si cele mai des folosite.

Al treilea lucru pentru care iarasi nu am fost multumit a fost cand am introdus reclama google si nu prea incapea in spatiul temei si o parte acoperea o parte din sidebar.

La final. Da am bloguri pe blogspot. Da mai scriu si pe acolo din cand in cand, din pacate destul de rar. Da nu mi-as face un blog serios pe blogspot, as alege platforma wordpress. Da, ofer gratis unora platforma wordpress si host pentru blogurile lor pe un subdomeniu dar nu astea sunt motivele pentru care nu as recomada Blogspot.

One comment

  1. alaturi de ce ai zis, la blogspot mi sa intamplat de multe ori dupa ce modific team sa nu mai pot scrie,a dica sa imi apara doar titlul, fara continut.

    e folosit pt ca se pot implementa scripturile de reclame.

Comments are closed.