Caut o carte… si nu a auzit nimeni de ea

Posted by

In copilarie, frate-miu un bun amic mi-a imprumutat o carte SF care mi s-a parut extraordinara, bineinteles ca nu isi aduce aminte de ea sau sa o fi citit vreodata. De-a lungul vremurilor, am tot intrebat de ea diversi oameni care si-au petrecut adolescenta pe la biblioteca si toata lumea se uita la mine ca la nebuni cand vorbeam de ea.

Din cate cred eu, este vorba de o carte tradusa, probabil tradusa inainte de revolutie. Despre ce e vorba in ea? E o carte de povesti, cu multe note de subsol. O carte SF cu multe chestii interesante. Doua chestii imi aduc aminte din ea si probabil o sa intelegeti despre ce era cartea toata.

Prima jumate a ei continea niste povesti stiintifico-fantastice, din care mi-au ramas in minte doua, una cum ca pe cer erau 7 sori, iar alta ca ploua cu banii de aur. In cea de-a doua parte a cartii, erau notele de subsol ale povestirilor, astfel ca la povestea cu 7 sori exista o relatare cum ca din cauza reflectiei razelor de soare la data de, in localitatea X, a existat iluzia a 3 sori pe cer. La fel si nota de subsol a ploii cu bani de aur, era relatat un caz cand o tornada a dezgropat ceva artefacte vechi, printre care si bani de aur si bineinteles ca acestia au cazut undeva intr-un orasel. Deci, pe scurt, toate povestile SF din prima parte aveau un sambure de adevar intr-o intamplare petrecuta undeva intr-un orasel de pe Terra.

Mi-ar placea sa recitesc aceasta carte, dar din pacate nimeni nu a auzit de ea.

One comment

  1. La biblioteca de la Palatul Culturii ai incercat? Sau sa intrebi vreo profesoara de limba romana….
    Macar coperta sa-ti aduci aminte cum arata…

Comments are closed.