Mutarea agendei pe un nou telefon – munca de Sisif sau nu?

Posted by

Dupa 2 saptamani in care am incercat sa mut contactele de pe vechiul telefon pe PDA, am ajuns la concluzia ca aceasta munca trebuie facuta manual.

In principiu toata treaba se facea simplu, sincronizare nokia cu outlook , pus contactele in outlook iar apoi sincronizare cu PDA-ul si pus contactele pe PDA. Asta in teorie, in practica nu am reusit nici asa, nici exportate ca .csv si nici in alt mod posibil.

Din pacate de-a lungul anilor, folosind aceasta metoda de cate ori am schimbat telefonul, campurile s-au alterat si aslfe in agenda mea uni au Name , alti Fist Name, alti Display Name. In felul asta la trasfer apareau tot felul de neconcordante. Fie pierdeam anumite nr de mobile care erau Home Mobile sau Work Tel, fie piedeam chiar numele care se afiseaza si aveam sute de contacte cu Unknown. Pe scurt am trecut la trasferul lor manual.

Initial parea o munca grea si facuta fara cap. Dar a fost interesant sa imi aduc aminte de prieteni vechi, sau sa reactualizez numerele de telefon ale prietenilor. Ca uni odata cu pantofi isi schimba si numarul de telefon.  Noroc ca ii gasesti usor pe yahoo mesenger. Asfel am scapat de o groaza de contacte care nu mai erau valabile si au ramas cele de actualitate. Inca nu le-am transferat pe toate ci pe cele mai importante. Mai am o groaza de numere de telefon de la gagici, unele nici nu imi amintesc de ele din pacate si care foarte probabil vor fi sterse.

Oricum odata la 10 ani cred ca nu strica o asemenea mutare manuala si curatenie in lista de contacte.