Oblivion (2013)

Posted by

Oblivion-2013 Asteptam de cateva saptamani sa apara si, desi nu am putut ajunge sa-l vad la IMAX, a fost ok si varianta 2D de la Cinema City Ploiesti. Astfel, Oblivion intra in topul celor mai bune filme SF realizate anul acesta, direct pe primul loc. Si asta, desi suntem deocamdata la inceputul anului si stiu ca mai urmeaza cateva filme interesante prin vara.

Cred ca deja stiti ca daca zboara ceva nave spatiale prin film, atunci oricum imi place si parerea mea este destul de sugestiva, dar pe langa designul interesant din film, acesta contine si o poveste misto, cu situatii care iau brusc o noua turnura si, pentru ca nu strica, si putin romantism. Putin cam mult pentru un film SF, dar nu pot sa spun ca nu mi-a placut totusi si acest aspect al filmului.

Nu stiu daca mai e nevoie sa spun, dar filmul capata nota 10 pentru toate aspectele prezentate, de la realizare si poveste pana la efecte speciale si designul masinariilor. Merita vazut la cinematograf si eu zic sa va grabiti, ca sa nu ratati vizionarea lui. Peisajele din film sunt de asemenea superbe, ma intreb daca exista lacul ala pe undeva sau e facut pe calculator.

Daca ar fi totusi sa fiu carcotas si sa gasesc ceva ce nu mi-a placut, este finalul; desi ma bucur ca povestea s-a terminat cu bine, parca e putin trasa de par partea de final cand dupa 2 ani de cautari…. (las’ ca vedeti in film la ce ma refer).

Desi nu are legatura cu filmul, as mai face o precizare, e primul film la care nu suna niciun telefon. Sau poate ca am fost eu prea cucerit de actiunea filmului si nu le-am mai auzit. Oricum e bine ca incet, incet si la Ploiesti lumea se mai civilizeaza.