Sony Vaio P Series – Driver modem GSM 3G/HSDPA

Posted by

Azi am facut un update la linux, de obicei apare unu la saptmana si nu dau prea mare importanta, a asta de azi continea un update la firefox si inca cateva chesti,, fara mare imortanta pentru mine, am facut update.

Si cum stateam eu asa pe net, pe netul vecinului, se intampla ca pica netu. E cam varza in ultima vreme routerul lui, de obicei cand se blocheaza intru pe el si ii dau restart (stiu, culmea nesimtirii). Aveam de lucru mult asa ca nu am stat de restart la router, scot routerul meu de la Vodafone dau sa ma conectez cand o optiune noua imi sare in ochi:  Set up your GSM connection. Stiam deja despre ce e vorba de la modemul vechi, huawei e220, asa ca opresc routerul scot cartela o bag in laptop si nimic, optiunea deja disparuse, dezamagit pun cartela la loc, pun si baterila la laptop la loc si iar apare setarea de GSM Connection.

Stau  putin pe ganduri, ma gandesc ca nu prea are cum sa vada routerul drept modem prin wireles si imi da prin cap ca optiunea aia a reaparut nu cand am dat drumu la router ci atunci cand am bagat bateria la laptop, asa ca scoate iar bateria, scoate iar cartela pune cartela, pune si bateria si… minune, in 2 clickuri eram online.

Am scapat de stresul ca uit modemul de wirelless prin tren, si ceea ce e si mai important am scapat de stresul unei retele. Ca modemul intern al Vaioului nu are nici un fel de codare in retea, cartele prepay ieftine de net sa aiba in austria si sunt fericit.

CE POT SA SPUN MAI MULT : LINUX TE IUBESC !