Webstock 2014: despre antreprenoriat, social media si umor

Posted by

Desi nu mai obisnuiesc sa particip la evenimente, de cateva ori pe an fac cate o exceptie si rup din timpul meu pentru a participa la cate un eveniment pe care eu il consider important. Iar Webstock este unul din acele evenimente la care trebuie sa participi, fiind cea mai mare conferinta de social media a anului. Multi bloggeri, multi cunoscuti, multi oameni faini si indeajuns de multi participanti ai blogosferei prahovene.

Cel mai mult mi-a placut sesiunea a doua a primei parti a zilei, in care s-a vorbit mult despre antreprenoriat. Mi-a placut mult prezentarea lui Emi Gal, dar si prezentarea lui Sergiu Biris. Mi-am notat din sfaturile lor si am inteles inca o data cat de greu este drumul catre succes. Sau, cum zicea Sergiu Biris in prezentarea lui: „Overnight success usually takes 15 years!„. Faceam o gluma pe facebook si spuneam ca mai am totusi 3 ani de munca pana la marele succes. De fapt, conform strategiilor mele, mai am vreo 7 si, cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, cred ca pot spune ca 10. Uneori mai conteaza si norocul sau inspiratia de a alege acele oportunitati care sa te propulseze la un nou nivel.

In partea a doua a zilei am ales sectiunea despre Blogging, unde sala a fost pur si simplu neincapatoare. M-a bucurat sa vad asta si sa imi dau seama ca totusi mai sunt lucruri de spus despre blogosfera sau ca blogosfera mai are inca un cuvant de spus. Ovidiu Eftimie m-a convins inca o data ca stie sa faca umor de calitate, dar in acelasi timp sa spuna si lucruri serioase si importante. Sper ca cei din sala sa fi inteles mai bine ce inseamna sa produci continut care sa fie unic si care sa aduca valoare. De asemenea, Andrei Ciobanu ne-a amuzat teribil cu glumele lui, il stiam de la radio, desi, sincer, a trebuit sa-mi zica Dana: „asta e ala de-l asculti dimineata la Kiss„, ca eu nu prea asociez pe cei de la radio cu numele lor, chiar si cand ii cunosc personal.

M-am intalnit cu bloggeri vechi, am cunoscut persoane noi (fete, normal ca fete!) si trebuie sa recunosc ca am lasat de 2-3 ori privirea in jos cand am trecut pe langa anumite persoane, pentru ca nu vroiam nici macar sa le salut. Imi pare rau ca nu am reusit sa facem o poza cu bloggerii din Prahova; Marin era de negasit si, dupa ce l-am gasit, disparusera fetele, adica Iulia (nu m-am putut abtine, draga Livia) si Andra, Doicin era si el in trecere (a promis ca se reapuca de blogging, acum ca a terminat cu doctoratul).

Cam asta a fost si editia cu numarul 7 a celui mai mare eveniment de acest gen din Romania. Nu uit inainte de final sa multumesc si celor care fac posibila desfasurarea evenimentului in fiecare an, adica sponsorii evenimentului: Vodafone, HP, Bitdefender, Raiffeisen Bank, Staropramen, Mc Donalds, Gerovital, Nokia.

2 comments

Comments are closed.